Το Δίκτυο της Γειτονιάς διανέμει φαγητό από πόρτα σε πόρτα. Η κα Αραβέλλα Σαλονικίδου , Μέλος της Τοπικής Κοινότητας Zero Waste Θεσσαλονίκης, τόνισε στην ΕΡΤ3 ότι σε μία εποχή που οι άνθρωποι αποξενώνονται και απομονώνονται ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, πρέπει ο κόσμος να έρθει πιο κοντά και να γίνει μία μεγάλη παρέα, με στροφή στη γειτονιά και στόχο την προσφορά, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Στο σχέδιο είναι αρχικά, να γίνει πυρήνας το σχολείο και από εκεί να βρεθούν, σε συνεργασία με τον διευθυντή, να βρεθούν εκείνες οι οικογένειες που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Επισήμανε ακόμη ότι η ομάδα μεγαλώνει συνεχώς, καθώς το τρόφιμο είναι ένα προϊόν που, λόγω των προβλημάτων στην συντήρησή του, πρέπει να παρασκευαστεί και να διανεμηθεί άμεσα.
Όπως είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι νιώθουν ότι έχουν κάποιον δίπλα τους να τους νοιάζεται, είναι κυρίως η επανένταξη ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο. Ανάλογη δράση πραγματοποιείται και στη Λισαβόνα, σύμφωνα με τον σεφ, Τάσο Μπαμπαλίκη, που σχετίζεται κυρίως με τη διοχέτευση τροφίμων που είναι να λήξουν σύντομα, σε άτομα που έχουν ανάγκη. Με την ευκαιρία, ο σεφ αποκάλυψε και το αγαπημένο φαγητό των Πορτογάλων που είναι παραδοσιακό ελληνικό… λαχανοντολμάδες με άσπρη σάλτσα και βαρελίσια φέτα.
Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας, τιμάται κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου σε όλο τον κόσμο. Καθιερώθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος καλεί την παγκόσμια κοινότητα σε επαγρύπνηση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΟΥ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος