Ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο θάνατος του 52χρονου εργαζόμενου σε ιχθυοκαλλιέργειες του νησιού, εν ώρα υπηρεσίας, θέτει το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου.
Θέτει το ζήτημα “γιατί ήταν μόνος του στη βάρδια του; γιατί βρέθηκε στη βάρκα, ενώ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να βρίσκεται εκεί;”.
“Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται ατύχημα στην συγκεκριμένη εταιρία αλλά και γενικά στις ιχθυοκαλλιέργειες του νησιού”, σημειώνει το Σωματέιο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων που καλεί “όλους τους εργαζόμενους, τις διοικήσεις των Σωματείων, του Εργατικού Κέντρου Χίου να αναδείξουν τα ζητήματα ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς”.
Ζητά επίσης “να στελεχωθεί η επιθεώρηση εργασίας και το τμήμα ασφάλειας και υγιεινής και να ενταθούν οι έλεγχοι. Να μην επιτρέψουν να ρισκάρεται η ζωή κανενός εργαζόμενου στο όνομα του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος