Ηράκλειο: Καταδυτικά πάρκα στο Μαλεβίζι

Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων στο Δήμο Μαλεβιζίου, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Κώστας Μαμουλάκης, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες της συνεργασίας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθιστούν το Μαλεβίζι ιδανικό τόπο για τη δημιουργία τέτοιων πάρκων, καθώς και πρακτικά θέματα της συνεργασίας των δυο φορέων.

Ο καταδυτικός τουρισμός, όπως αναφέρει ο δήμος, αποτελεί έναν τομέα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς ελκύει άτομα υψηλού οικονομικού επιπέδου, αριθμώντας περισσότερους από 25 εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, 4 εκατομμύρια εκ των οποίων είναι Ευρωπαίοι. Διεθνείς μελέτες δείχνουν πως οι ερασιτέχνες δύτες είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου, που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και δεν διστάζουν να ταξιδεύουν σε μακρινούς προορισμούς, πραγματοποιώντας πολυήμερες διαμονές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η δημιουργία καταδυτικών πάρκων ήταν ανέκαθεν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής και μέσα από τη συνεργασία μας με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αποκτάμε έναν πολύτιμο και ισχυρό σύμμαχο, που μας κάνει να αισιοδοξούμε για την επίτευξη του στόχου. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού είναι γνωστά, είναι πολλά και πολύπλευρα. Ο Δήμος μας, με τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλιών που διαθέτει, αποτελεί ιδανικό σημείο για τη δημιουργία ελκυστικών καταδυτικών πάρκων και αισιοδοξώ ότι με την ανάπτυξή τους, θα προσθέσουμε μια εντελώς διαφορετική τουριστική προοπτική στο Μαλεβίζι, που μόνο οφέλη θα έχει για τους δημότες μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος