Ανθρωποκυνηγητό στις Βρυξέλλες για τη σύλληψη ενόπλου που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών

Πάνοπλοι Βέλγοι αστυνομικοί, με τη συνδρομή Γάλλων συναδέλφων τους, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίον ενός ή περισσότερων ενόπλων που άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης κατά τη διάρκεια μιας εφόδου στις Βρυξέλλες, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την εισαγγελία του Βελγίου, 4 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο βελγικά μέσα ενημέρωσης ένας ύποπτος στην έφοδο που πραγματοποιήθηκε «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το νότιο τομέα της πόλης, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερς που βρίσκονται στο σημείο. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ σχολεία και νηπιαγωγεία που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση με την περιοχή που σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί έκλεισαν, ανέφεραν περίοικοι.

Στόχος της αστυνομικής επιχείρησης δεν ήταν ο Γάλλος Σαλά Αμπντεσλάμ, ύποπτος κλειδί των επιθέσεων στο Παρίσι, όμως πρόσωπα του περιβάλλοντος των ανθρώπων που έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο σε σχέση με αυτές τις επιθέσεις, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή στη γαλλική αστυνομία.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος