Βόλος : Αύριο η παρέμβαση Κατρούγκαλου στην Contitech για τον ΙΜΑΝΤΑ

Αύριο το πρωί θα γίνει η παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, κ. Κατρούγκαλου στα ανώτατα διοικητικά στελέχη του Ομίλου της Contitech, όπου ανήκει το εργοστάσιο του ΙΜΑΝΤΑ, με στόχο να ανακληθεί η απόφαση για κλείσιμο της επιχείρησης στο Βόλο. Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων του ΙΜΑΝΤΑ προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την έκβαση της χθεσινή σύσκεψης που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, από την οποία πάντως, απουσίαζε εκπρόσωπος της Εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, Θοδωρής Πανόπουλος, η σημερινή συνέλευση ήταν απλά ενημερωτικού χαρακτήρα, ενώ αύριο θα γίνει νέα συνέλευση, μετά την παρέμβαση του υπουργού και αναλόγως του αποτελέσματος που αυτή θα έχει, θα ληφθούν και αποφάσεις για την στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι από εδώ και στο εξής.

Η γενική κατεύθυνση πάντως που δίνεται, είναι να μην δεχθεί κανείς, την πρόταση της Εταιρείας για οικειοθελή αποχώρηση με μπόνους 40.000 ευρώ που είναι σε ισχύ μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Η πλευρά της Εργατικής Αυτονομίας δε (στην οποία ανήκει ο κ. Πανόπουλος) εκφράζει την άποψη ότι αν η επαφή του υπουργού δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να προχωρήσουν σε κατάληψη του εργοστασίου. Υποστήριξε δε, ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την Εταιρεία για την Επιχειρησιακή σύμβαση, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο συνδικαλιστικό κίνημα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη διαπραγμάτευση αυτή. Επικαλέστηκε μάλιστα, σχετική τοποθέτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στη χθεσινή σύσκεψη, ο οποίος – όπως είπε – εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε ήδη οι εργαζόμενοι να έχουν προχωρήσει σε κατάληψη, καθώς και ότι ο ΙΜΑΣ θα πρέπει να ενταχθεί στη ΔΕΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος