Συνελήφθη ο Σαλά Αμπντεσλάμ, “εγκέφαλος” των επιθέσεων στο Παρίσι

Οι αρχές του Βελγίου, η κυβέρνηση και η ομοσπονδιακή εισαγγελία, επιβεβαίωσαν ότι ο άνδρας που συνελήφθη σήμερα Παρασκευή κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο προάστιο Μόλενμπεκ είναι ο Σαλά Αμπντεσλάμ, ο υπ’αριθμόν 1 ύποπτος για τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

“Τον πιάσαμε” έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός αρμόδιος για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Αμπντεσλάμ τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, μετέβη στο γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου για να ενημερωθεί για την υπόθεση, ανέφερε μια πηγή της γαλλικής προεδρίας. O κ. Ολάντ πρόσθεσε ότι το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό και ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με όσους θεωρούσαν στην αρχή οι αρχές ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Μετά τη λήξη της επιχείρησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν βοήθεια στις αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου ώστε να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και ότι αυτού του είδους η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Τα συγχαρητήριά του για την σύλληψη του Αμπντεσλάμ, έστειλε τηλεφωνικώς, τόσο στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και στον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Σαλά Αμπντεσλάμ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σαν Πιέρ των Βρυξελλών και έχει ήδη αποφασιστεί να παραδοθεί και να δικαστεί από τις γαλλικές αρχές.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου γνωστοποίησε ότι μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ κι άλλον έναν ύποπτο που συνδέεται με τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι αρχές έχουν συλλάβει επιπλέον τρεις ανθρώπους, όλοι τους μέλη της οικογένειας που παρείχε στέγη και καταφύγιο στον Αμπντεσλάμ.

Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στο διαμέρισμα των Βρυξελλών φέρεται να κρυβόταν ο μακελάρης του Παρισιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος