Κανονικά τα δρομολόγια σε σιδηρόδρομο και προαστιακό – Αναστέλλονται οι στάσεις εργασίας

Αναστέλλουν τις εξαγγελθείσες τρίωρες στάσεις εργασίας, για την Τρίτη και την Τετάρτη καθώς και για την ερχόμενη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο. Την απόφαση αυτή έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετά την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία αναβάλλονται οι δεσμευτικές προσφορές για τις εταιρίες ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΕΕΣΣΤΥ και καθορίζονται για τις 31 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατά των ιδιωτικοποιήσεων, προβάλλοντας τις θέσεις τους για ένα σύγχρονο,ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο.

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων από ενδιαφερόμενους.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ νέα καταληκτική προθεσμία Υποβολής Αρχικού Ενδιαφέροντος ορίσθηκε η 15/4/2016 (από 21/3/2016) και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών η 31/5/2016 (από 26/4/2016).
Για την ΕΕΣΣΤΥ νέα Ημερομηνία Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών ορίσθηκε η 31/5/2016 (από 28/3/2016).
Οι αλλαγές στις προθεσμίες έγιναν έπειτα από την υποβολή αιτημάτων από τρεις δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας Υποβολής Αρχικού Ενδιαφέροντος, που είχε οριστεί για τις 21/03/2016.
Σχετικά με τη διαγωνιστική διαδικασία της ΕΕΣΣΤΥ, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε γνώση αιτήματος ενδιαφερόμενου επενδυτή για παράταση της Ημερομηνίας Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών (είχε οριστεί για τις 28/3/2016) με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Θεσμών και η ψήφιση από την Βουλή δύο κρίσιμων νομοσχεδίων, του φορολογικού και του ασφαλιστικού, τα οποία επηρεάζουν τις οικονομικές προσφορές που θα υποβληθούν.

ΠΗΓΗ:Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος