ΕΡΤ Χανίων – Π. Γιαίτσης: Αλλάζουν τα δεδομένα για τη Βάση της Σούδας

Πόσο σημαντική είναι η Σούδα για τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ το ξέρουμε! Αλλά να γίνεται ειδική παρουσίαση στο Καπιτώλιο με παρόντα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο δε… συνηθίζεται, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων, ο δημοσιογράφος και εκδότης της αγγλόφωνης εφημερίδας «Chania Post» και υπεύθυνος του ιστότοπου parapolitiko.gr, Παντελής Γιαίτσης, ο οποίος έδωσε σήμερα με αποκλειστικό θέμα, το περιεχόμενο της έκδοσης για την βάση της Σούδας, από το Ινστιτούτο Lexington. Σύμφωνα με την έκθεση, ως σταυροδρόμι των σημαντικότερων θαλάσσιων οδών για την προβολή της ναυτικής ισχύος των ΗΠΑ, το λιμάνι της Σούδας αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος.

ΕΡΤ Χανίων – Π. Γιαίτσης: Αλλάζουν τα δεδομένα για τη Βάση της Σούδας

Από τη βάση μπορούν να έχουν τον έλεγχο της Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου, της Ερυθράς Θάλασσας και να διεισδύουν ασφαλώς στη Μέση Ανατολή (μέσω και του φίλιου Ισραήλ). Τα σενάρια που παρουσιάζονται… τρομάζουν…

ΕΡΤ Χανίων – Π. Γιαίτσης: Αλλάζουν τα δεδομένα για τη Βάση της Σούδας

Όλη η Δύση είναι σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. Η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στο επίκεντρο γεωπολιτικών και στρατηγικών αλλαγών, καθώς οι πρόσφυγες «πλημμυρίζουν» την Ευρώπη. Οι Αμερικανικές Δυνάμεις αναπτύσσονται στην Τουρκία και οι Ρωσικές στη Συρία. Οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου φτιάχνουν την άμυνά τους για πιθανή εμπλοκή στην περιοχή.

Όλο η έντυπη έκθεση για το Ινστιτούυο του Lexington:

Souda-Bay-NATOs-Military-Gem

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος