Συγκλονισμένοι οι υπάλληλοι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στις Βρυξέλλες

Αποσβολωμένοι είναι ακόμη οι περισσότεροι υπάλληλοι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων μετά την επίθεση στο σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στη λεγόμενη «ευρωπαϊκή συνοικία» των Βρυξελλών.

Όσοι υπάλληλοι βρίσκονται ήδη εντός των κτιρίων έχουν σαφείς εντολές να παραμείνουν εκεί. Όσοι δεν είχαν προλάβει να μπουν, συστήνεται να μην προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους. Εφόσον επιθυμούν να εξέλθουν των κτιρίων, εκδόθηκε οδηγία να βγουν πεζή και σε μικρές ομάδες

Οι σημαίες της ΕΕ κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα ευρωπαϊκά κτίρια, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Οι κάμερες που βρίσκονται έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι στραμμένες προς το σημείο της έκρηξης, και παρακολουθούν από απόσταση ασφαλείας τις επιχειρήσεις της αστυνομίας και τις πυροσβεστικής.

Ερωτηθείς αν το σημερινό χτύπημα στο μετρό Μάαλμπεκ εκλαμβάνεται ως τρομοκρατικό χτύπημα κατά της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε μια τέτοια συζήτηση. Κάποιοι βιάζονται αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα ακολουθήσει», δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, την εκκένωση του ευρωπαϊκού κτιρίου “Lex”, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σταθμό του μετρό Μάαλμπεκ, αποφάσισαν οι βελγικές αρχές σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος