Τα συνδικάτα καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες

Tην έντονη καταδίκη τους εξέφρασαν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. Σταχυολογήσαμε ενδεικτικά μερικές από τις σχετικές ανακοινώσεις.

Η Π.Ο.Ε.Μ. (πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων μετάλλου) καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών και αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Συμπαραστεκόμαστε στο Βελγικό λαό που ζει τραγικές στιγμές.
Εκφράζουμε την οδύνη μας και τον αποτροπιασμό μας γι΄αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες που χτυπούν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της ελευθερίας και είναι αποτέλεσμα τυφλού φανατισμού.

Είναι χρέος όμως όλων μας, να μην αφήσουμε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις βίας να
σπείρουν τον τρόμο, πλήττοντας τον πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που έχουν κατακτηθεί με κοινωνικούς αγώνες”.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας “εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Βέλγικο Λαό, τη βαθιά του λύπη και τον αποτροπιασμό του για το αιματοκύλισμα στην καρδιά της Ευρώπης, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η Ε.Ε. των Λαών και της Αλληλεγγύης οφείλει να απαντήσει αποφασιστικά στις επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχεται, δεσμευόμενη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρηνικής συνύπαρξης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας που με αιματηρούς, κοινωνικούς αγώνες έχουν κατακτηθεί.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις δυνάμεις που αντιμάχονται την τρομοκρατία, τη βία, το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία σε κάθε γωνία του πλανήτη.

Αποκρούουμε κάθε κίνητρο που οδηγεί στην ανάπτυξη ακραίων φαινομένων, φασισμού, ρατσισμού, ξενοφοβίας και θρησκευτικού μίσους”.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης “εκφράζει τη θλίψη και την αποστροφή της για τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, αυτή τη φορά στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.

Οι αιματηρές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους στις Βρυξέλλες με θύματα δεκάδες αθώους πολίτες έχουν ως στόχο την ίδια τη Δημοκρατία και την ελευθερία.

Η προπαγάνδα τρόμου και η τυφλή βία που γεννάει ο ακραίος φανατισμός οδηγούν σε απάνθρωπες ενέργειες με θύματα εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες.

Η σκέψη όλων μας είναι στα θύματα των επιθέσεων, στις οικογένειες τους αλλά και στον Βελγικό λαό που δοκιμάζεται από τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα”.

Η ΓΣΕΕ “εκφράζει τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών, που στοίχισαν τη ζωή δεκάδων αθώων πολιτών.
Τέτοιου είδους απάνθρωπες ενέργειες αποτελούν χτύπημα στα θεμέλια της δημοκρατίας και αποδεικνύουν τα καταστροφικά αποτελέσματα του φανατισμού.

Η σκέψη μας είναι κοντά στο Βελγικό λαό που ζει δύσκολες και δραματικές στιγμές.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε τέτοιες αποτρόπαιες και βίαιες ενέργειες να σπείρουν τον τρόμο, πλήττοντας τον πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που με κοινωνικούς αγώνες έχουν κατακτηθεί”.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ “εκφράζει τη θλίψη της για τα αθώα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Οι τρομοκράτες με τον φόβο θέλουν να φιμώσουν την Ελευθερία και να πλήξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Δημοκρατία θα νικήσει την τυφλή βία και τον φανατισμό”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος