Ηράκλειο: Ζημιές άφησαν πίσω τους οι νοτιάδες

Σημαντικά βελτιωμένες είναι οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην Κρήτη, καθώς υποχώρησε σε μεγάλο βαθμό το σύννεφο αφρικανικής σκόνης που μετέφεραν οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Οι νοτιάδες, με ριπές που ξεπερνούσαν τα 110 χιλιόμετρα, άφησαν πίσω τους ένα νεκρό στα Χανιά, που σκοτώθηκε όταν έπεσε δέντρο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λ. Σούδας. Επίσης προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις. Οι περισσότερες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου δεν έγιναν, τα πλοία έδεσαν στα λιμάνια με δυσκολία, ενώ και η κίνηση των οχημάτων στο βόρειο οδικό άξονα του νησιού γινόταν μετ’ εμποδίων.

Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες κυρίως από τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού, οι τελευταίες και σοβαρότερες (όπως στο Σφηνάρι Χανίων) εκ των οποίων, τέθηκαν υπό έλεγχο χθες αργά το απόγευμα. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για κοπή δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων σε όλες τις μεγάλες πόλεις στα βόρεια του νησιού.Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις ριπές του ανέμου δεν γλίτωσε ούτε ο μεγάλος φοίνικας, που δέσποζε εδώ και δεκαετίες στην οδό Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος