Φιλική νίκη της εθνικής 2-1 το Μαυροβούνιο

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην εθνική ομάδα που γεύτηκε τη χαρά της νίκης μετά από καιρό καθώς έστω και σε φιλικό ματς κατάφερε να κερδίσει με 2-1 το Μαυροβούνιο στο «Καραϊσκάκη». Τα τέρματα της εθνικής πέτυχαν ο Τζαβέλας στο 54’ και ο Καρέλης στο 63’, ενώ για τους Μαυροβούνιους δίχτυα βρήκε ο Τομάσεβιτς στο 56’.

Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα κάτι που αναμένεται να κάνει και στο επόμενο φιλικό της εθνικής με την Ισλανδία την ερχόμενη Τρίτη (29/3) πάλι στο «Καραϊσκάκη».

Καλές εντυπώσεις άφησε η εθνική ομάδα που είχε την κυκλοφορία της μπάλας και έψαξε το γκολ σε κάποιες περιπτώσεις, όπως με τον Μήτρογλου στο 7’ που δεν κατόρθωσε να τελειώσει τη φάση στο γύρισμα του Σταφυλίδη, στο 14’ με τον Μιγιάτοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Πέτσου και στο 34’ με τον Μήτρογλου να σουτάρει γυρίζοντας το σώμα και η μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Η εθνική βρήκε δίχτυα από στημένη φάση στο 54’ με το απευθείας φάουλ του Τζαβέλλα (1-0), όμως δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με κεφαλιά του Τομάσεβιτς, που σηκώθηκε ανενόχλητος σε εκτέλεση κόρνερ.

Ωστόσο η εθνική είχε τα ψυχικά αποθέματα να περάσει και πάλι σε θέση οδηγού στο ματς όταν ο Φορτούνης έβγαλε τον Καρέλη σε θέση φορ στο 63’ και ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά για το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πίεσαν για την ισοφάριση χάνοντας ευκαιρία στο 64’ με το σουτ του Μούγκοσα να περνά μόλις άουτ. Στο 80’ ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Τσβέροτιτς.

Κίτρινες: Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Πέτσος – Σίμιτς, Τομάσεβιτς, Βούκσεβιτς

Διαιτητής: Ίστβαν Κόβακς (Ρουμανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Μανωλάς (66΄ Οικονόμου), Τοροσίδης (85΄ Τζιόλης), Σταφυλίδης (85΄ Σιόβας), Σάμαρης, Μάνταλος (46΄ Καρέλης), Πέτσος, Φορτούνης, Μήτρογλου (90΄+ Ταχτσίδης).

Μαυροβούνιο (Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Μάρουσιτς, Σάβελγιτς, Σίμιτς, Τομάσεβιτς (75΄ Τσβέροτιτς ), Βούκτσεβιτς, Σέκιτς (85΄ Μπόλιεβιτς), Ρόντιτς (88΄ Ζόριτς), Μπάκιτς (75΄ Γκρμπιτς), Μούγκοσα (68΄ Ράισεβιτς), Μπετσιράι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΣΑΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος