Χανιά: Συνάντηση για την διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Ασκύφου

Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε με θέμα την δυνατότητα κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Ασκύφου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Προκαταρτικής Γεωφυσικής Έρευνας για την διερεύνηση δυνατότητας κατασκευής Λιμνοδεξαμενής στην περιοχή Ασκύφου, τα οποία κρίθηκαν ενθαρρυντικά. Η γεωφυσική έρευνα έγινε από το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΑΚ ΑΕ, που εκπόνησε τις υπόλοιπες μελέτες.

Για την εκτίμηση της φέρουσας ικανότητας του υπεδάφους, αλλά και για να εκτιμηθούν όλα τα πιθανά γεωτεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, προτάθηκαν επιπλέον ερευνητικές εργασίες (γεωτρητική έρευνα, επιτόπου και εργαστηριακές δοκιμές).

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν την συνεργασία, ώστε το συντομότερο δυνατό να επιλυθούν όλα τα διαδικαστικά θέματα/προβλήματα και να αναζητηθεί χρηματοδότηση για την συνέχιση της έρευνας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων δεσμεύτηκε να δει με θετικό τρόπο την χρηματοδότηση του αμέσως επόμενου σταδίου της μελέτης-γεωτεχνικής έρευνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: από Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ (ΟΑΚ ΑΕ), οι κύριοι Λευτέρης Κοπάσης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΑΚ ΑΕ, Μάρκος Πατρελάκης, Διευθυντής Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ ΑΕ, Μανούσος Καρκάνης, Προϊσταμένη Αρχή ΟΑΚ ΑΕ, Δρ. Γιώργος Μπαζδάνης, Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ ΑΕ. Από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο κύριος Στειακάκης Μανώλης, Επίκουρος Καθηγητής, Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, και από το Δήμο Σφακίων, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Ζερβός, και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος