Σταϊνμάγερ: Υπάρχουν λιγότεροι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη επειδή έχουν εγκαταλειφθεί στην Ελλάδα

Με το κλείσιμο των συνόρων οι βαλκανικές χώρες φόρτωσαν απλώς τα προβλήματα στην Ελλάδα και η συνέπεια ήταν να δημιουργηθεί κατάσταση ανάγκης εκεί, είπε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Ο κ. Στάινμαϊερ επέκρινε επίσης δριμύτατα τις μονομερείς πρωτοβουλίες κεντρο-ευρωπαϊκών κρατών για τη μείωση των ροών των προσφύγων. «Ερχονται λιγότεροι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι παραμένουν στην Ελλάδα. Εκεί δημιουργήθηκε μια κατάσταση ανάγκης» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς μεταξύ μας στην Ευρώπη το να απαλλασσόμαστε από τα δικά μας προβλήματα θέτοντας έναν Ευρωπαίο εταίρο σε κατάσταση ανάγκης» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στη συνέντευξή του.

Χωρίς τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας «θα υπήρχαν 100.000 άνθρωποι, στα σύνορα της Ελλάδας με τη ΠΓΔΜ που θα προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο χώμα και λάσπη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας σημειώνοντας πάντως ότι «η αξία της συμφωνίας μένει να αποδειχτεί στην πράξη».

ΠΗΓΗ: Die Welt

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος