ΕΡΤ Χανίων: Τα ποσοσφαιρικά νέα του Σαββατοκύριακου

FOOTBALL LEUGUE
Α.Ο.ΧΑΝΙΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαύρη σελίδα γράφτηκε για τον Α.Ο.Χανιά την περασμένη Κυριακή , καθώς οι διοικούντες την ομάδα δεν κατάφεραν να καταβάλλουν έγκαιρα το ποσόν για τα οδοιπορικά των διαιτητών . Επί της ουσίας, ο διαιτητής έδωσε διορία 20 λεπτών για να έρθουν τα χρήματα και όταν αυτό δεν έγινε ο Ευάγγελος Γρατσάνης του αγώνα έκλεισε στις 15.26 το φύλλο αγώνος, παρά τις πιέσεις των ανθρώπων του ΑΟΧ, τη θετική σκέψη των ανθρώπων της Κέρκυρας αλλά, ακόμα και τις πιέσεις του προέδρου της ΕΠΣΧ Γιώργου Βούρβαχη!

ΕΡΤ Χανίων: Τα ποσοσφαιρικά νέα του Σαββατοκύριακου

Ετσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το ματς θα χαθεί στα χαρτιά στα χαρτιά και η συνέχεια, σε ότι αφορά περαιτέρω ποινές, να δίδεται στα δικαιοδοτικά όργανα της Φούτμπολ Λιγκ.

Η εκδοχή του Α.Ο.Χανιά

Η ΠΑΕ Α.Ο.Χανιά δίνει τη δική της εκδοχή για όσα έγιναν την Κυριακή (27/3) στο γήπεδο των Περιβολίων. Επιδιώκεται να δοθεί εξήγηση γιατί δεν άρχισε το ματς με την Κέρκυρα.

Η ανακοίνωση του ΑΟΧ:

Η Π.Α.Ε. Α.Ο. Χανιά γνωρίζοντας όλες τις κυρώσεις, δεν είχε καμία πρόθεση να μην διεξαχθεί ο αγώνας με την Κέρκυρα όπου ήταν εξάλλου και τηλεοπτικός. Ο ΑΟΧ θα έπαιρνε περίπου 7.000 ευρώ. Τα προβλεπόμενα χρήματα των διαιτητών και του παρατηρητή είχαν κατατεθεί μέσω τραπέζης.
Ο άνθρωπος που κράταγε τα υπόλοιπα χρήματα για τα μεταφορικά τους, καθυστέρησε λόγω αλλαγής της ώρας και έφτασε στο γήπεδο 14.28 με την παλιά ώρα, όπου ο διαιτητής είχε κλείσει το φ.α. στις 15.26.
Παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΑΟΧ και των ανθρώπων της Κέρκυρας και όλων των παραγόντων που παρευρέθηκαν, ο διαιτητής παρέμεινε αμετάπειστος να ξεκινήσει τον αγώνα.


Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, ο ΑΟΧ, εκτός του ότι θα χάσει το παιχνίδι με 3-0 άνευ αγώνος, κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και με 2 βαθμούς από το πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, το πρόστιμο που θα του επιβληθεί κυμαίνεται από 8.000-40.000 και μοναδικό θετικό γεγονός (αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο) είναι ότι δεν υπήρξαν επεισόδια.
Συν τοις άλλοις, πρέπει επίσης να διευκρινιστεί ποια είναι η ρήτρα που έχει υπογράψει η Φούτμπολ Λιγκ με τον ΟΤΕ σε περίπτωση που δεν μεταδωθεί αγώνας, με υπαιτιότητα συλλόγου που αγωνίζεται στην Λίγκα.

ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ 2-0

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη της εντός έδρας εμφάνιση η ομάδα του Καστελίου επικράτησε με 2-0 του Παναιγιάλειου, για την 25η αγωνιστική της Football League και αναρριχήθηκε ακόμη περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα. Οι βάσεις για την τελική επικράτηση μπήκαν από το α’ ημίχρονο , με τον Μάντζη στο 15’ και στο 19’ να παραβιάζει την αντίπαλη εστία. Στο 20’ δοκάρι είχε ο Σελινιωτάκης, ενώ στη συνέχεια ο Κισσαμικός έχασε σωρεία ευκαιριών για να πετύχει περισσότερα γκολ.

ΕΡΤ Χανίων: Τα ποσοσφαιρικά νέα του Σαββατοκύριακου

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσουβαλτσίδης, Γιαννίτσης, Τζημογιάννης, Κουρτεσιώτης, Ενγκουέμ, Σελινιωτάκης, Αυγενικού (82’ Πότσι), Ποκόνγκ (63’ Βαττής), Ποσίνκοβιτς, Μάντζης (77’ Σαπαλίδης).
Σπύρος Βαξεβάνος(Κισαμικός)

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Κισσαμικού για την εμφάνιση και τη νίκη απέναντι στον Παναιγιάλειο μοίρασε στη συνέντευξη Τύπου ο Σπύρος Μπαξεβάνος.

Όπως είπε: «Εμείς ερχόμασταν από μία πολύ καλή εικόνα στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λάρισα, που όμως δεν συνοδεύτηκε με βαθμούς. Είπαμε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την καλή εικόνα σε αυτό το παιχνίδι και προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να πείσουμε τους ποδοσφαιριστές να μην παρασυρθούμε από τα όποια προβλήματα και την αποχή που είχαν σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Νομίζω ότι ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αυτοί που έπρεπε να είμαστε και τα δύο πολύ γρήγορα γκολ μας έδωσαν άλλον αέρα και περισσότερη αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε στη συνέχεια το παιχνίδι. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου. Κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο στην πρώτη χρονιά της ομάδας σε αυτήν την κατηγορία. Νομίζω ότι στέκονται πάρα πολύ καλά και είπαμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορεί να μας δώσει πολλά πράγματα. Έχουμε κι εμείς τα αγωνιστικά μας προβλήματα και για μένα είναι ήρωες οι ποδοσφαιριστές που από την αρχή του καλοκαιριού κάνουνε προπόνηση σε πλαστικό γήπεδο, κάτι που μας βγαίνει κάποιες φορές σε ορισμένα παιχνίδια. Σήμερα δικαιούνται όλα τα συγχαρητήρια από μέρους μου και για την εμφάνιση και για τη νίκη, που ήταν πολύ σημαντική για όλους».

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΑΝΙΩΝ
Α’ κατηγορία

Ομιλος Τίτλου

ΔΟΞΑ ΠΑΧ. 1 1 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚ
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ 1 3 ΣΠΑΘΑ
ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ 0 3 ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΣ
ΙΝΚΑ 2 0 ΚΕΡΑΜΕΙΑ
ΙΚΑΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ 2 5 ΑΡΗΣ ΒΟΥΚ

Βαθμολογία

ΙΝΚΑ
35
ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΣ
33
ΑΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ
32
ΑΡΗΣ ΒΟΥΚ.
26
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
21
ΣΠΑΘΑ
19
ΔΟΞΑ ΠΑΧ.
17
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΤΣΙΚ
9
ΚΕΡΑΜΕΙΑ
8
ΙΚΑΡΟΣ ΜΟΥΡΝΙΩΝ
8

Ομιλος Παραμονής

Δ.Α.Α.Ο.Χ. 0 1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΝ.
ΡΟΔΩΠΟΥ 5 1 ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
ΚΟΡΩΝΙΣ 1 0 ΑΣΠΙΔΑ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΡ. 3 1 ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ
ΤΙΤΑΝ 0 0 ΑΠΟΛΛΩΝ

Βαθμολογία

ομάδες βαθμοί
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΝ.
35
ΑΠΟΛΛΩΝ
34
ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΡ.
23
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
21
ΡΟΔΩΠΟΥ
21
Δ.Α.Α.Ο.Χ.
21
ΚΟΡΩΝΙΣ
19
ΑΣΠΙΔΑ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ
16
ΤΙΤΑΝ
14
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ
3

Β’ κατηγορία
23η αγωνιστική

ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ 1 1 ΑΠΤΕΡΑ
ΑΜΙΛΛΑ 0 4 ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΜΙΣΙΑΝΩΝ-ΡΑΠΑΝΙΑΝΩΝ
ΚΡΗΤ. ΑΣΤΗΡ 3 1 ΠΑΓΧΑΝΙΑΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ 6 1 ΣΦΑΚΙΑ
ΕΘΚ 3 0 ΧΑΛΗΣ
Α.Π. ΣΟΥΔΑΣ 1 3 ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΑΕ ΚΥΔΩΝΙΑΣ 1 0 ΓΡΑΝΙΤΗΣ

Βαθμολογία

ΚΡΗΤ. ΑΣΤΗΡ
57
ΓΡΑΝΙΤΗΣ
48
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΛΑΘ.
48
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΑΜΙΣΙΑΝΩΝ-ΡΑΠΑΝΙΑΝΩΝ
47
ΑΕ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
46
ΔΑΦΝΗ
42
Α.Π. ΣΟΥΔΑΣ
31
ΠΑΓΧΑΝΙΑΚΟΣ
28
ΑΠΤΕΡΑ
25
ΦΩΣΤΗΡΑΣ
24
ΕΘΚ
22
ΧΑΛΗΣ
16
ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ
14
ΣΦΑΚΙΑ
14
ΑΜΙΛΛΑ
13

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α.Ο.ΧΑΝΙΑ – ΑΒΑΝΤΕΣ 3-1
Πέρασαν στα ημιτελικά

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στο FINAL 4 του κυπέλλου Ελλάδος πανηγυρίζει η ομάδα γυναικών του Α.Ο.Χανιά που πήρε την νίκη στις Μουρνιές με 3-1 κόντρα στις Άβαντες Χαλκίδας.

Τα κορίτσια του Κυριάκου Γρηγογράκη κατάφεραν να σκοράρουν λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 43′ όταν η Πιτσή έβγαλε μόνη την Μανωλίτση που πλάσαρε για το 1-0.
Η Γιαννούτσου στο 50′ έκανε την ατομική ενέργεια και γύρισε την μπάλα στην Καραντωνάκη που έκανε το 2-0. Το 3-0 έγινε στο 58′ με την κεφαλιά της Μαραγκουδάκη.

Οι Άβαντες απλά μείωσαν στο 80′ για το τελικό 3-1 στο παιχνίδι.

ΑΟ Χανιά (Κυριάκος Γρηγοράκης): Γιακουμάκη, Πιτσή, Μασούρη, Νάνου, Πισσαδάκη, Γιαννούτσου, Ζντράβκοβιτς, Μαραγκουδάκη (80′ Σαριδάκη), Καραμουσαδάκη (60′ Θωμαδάκη), Καραντωνάκη (88′ Χατζάκη), Μανωλίτση.

ΜΠΑΣΚΕΤ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ -ΚΥΔΩΝ 75 – 74
Η ομάδα του Κώστα Σδράκα ηττήθηκε με 75-74 από τον Ηλυσιακό αλλά το θετικό ήταν ότι ο Κύδωνας Χανίων κράτησε τη διαφορά των δύο πόντων του πρώτου αγώνα με τον Ηλυσιακό (είχε κερδίσει 67-65 στον Κλαδισό) και έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, μολονότι, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος ..
Η ομάδα των Χανίων πάντως συνεχίζει την προσπάθεια παραμονής που θα μπορούσε να είχε καθαρίσει εάν κέρδιζε, έστω, ένα από τα τρία τελευταία ματς που έχασε στον πόντο.
10ΛΕΠΤΑ: 26-15, 46-36 (ΗΜΙΧΡ.), 65-61, 75-74
ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κ.ΣΔΡΑΚΑΣ): Χοχλάκης, Υφαντόπουλος 9 (3), Αλεξίου 17 (2), Παπαμαστοράκης, Ζανιδάκης 3 (1), Τσαρουχάς 18 (5), Γκιούλης, Μπαγάκης 3 (1), Κολαρετάκης 2, Αδοντάκης 17, Λιονάκης 2, Κοντογιάννης.

ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΑΦΝΗ – ΟΑΧ 90 – 59
Ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην πρωτοπόρο Δάφνη Αγίου Δημητρίου από την οποία γνώρισε την ήττα με σκορ 90-59 για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ γυναικών.
Από το παιχνίδι, όπου στόχος για τον ΟΑΧ ήταν μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική εμφάνιση, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι Μοσχοπούλου σημείωσε τους 31 από τους συνολικά 59 πόντους της ομάδας της, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων πέντε τρίποντα.
Τα 10λεπτα: 25-5, 36-23, 75-39, 90-59
Ο.Α. Χανίων (Καρκανάκης): Μοσχοπούλου 31(5), Καραβέλη 13(1), Βαρυπατάκη 9(1), Κασσωμένου 4, Φουράκη 2, Πρασιανάκη, Σκορδυλάκη, Ρουμελιώτη, Χατζάκη, Ζουμαδάκη, Παπαδοκοκολάκη

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Α2

Ν.Ο.Χ. – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 8-6

Την πρώτη του νίκη στην Α2 πέτυχε το Σάββατο ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ΑΝΕΚ LINES επικρατώντας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής με σκορ 8-6 του Ιωνικού Νικαίας. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι για την ομάδα του Ηλία Μαχαίρα που διεξήχθη στην Κρήτη, με έδρα το Ηράκλειο, αφού η 50άρα πισίνα στο κολυμβητήριο Χανίων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να λειτουργεί.
Πρώτος σκόρερ για τον ΝΟΧ ήταν ο Μανούσος Βιζυράκης που σημείωσε 3 γκολ, ενώ τον ακολούθησε ο Οδυσσέας Μπαριωτάκης με 2.
Να σημειωθεί ότι δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ηλίας Μαχαίρας για έντονη διαμαρτυρία.
Τα 8λεπτα: 2-1, 2-4, 3-1, 1-0
Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES (Ηλίας Μαχαίρας): Λεβεντάκης, Τσιστράκης, Κατσουλάκης 1, Παπαδόπουλος, Ρουμελιώτης, Φύταλης 1, Μπιτσάκης, Μουστεράκης 1, Μπαριωτάκης 2, Βιζυράκης 3, Μαραγκουδάκης, Σολογάνης, Γιαννουδάκης, Μυγιάκης, Παπαμανωλιουδάκης.

Η 2η αγωνιστική
Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES – Ιωνικός 8-6
ΟΦΗ – Πανιώνιος 11-10
Ρεπό: Ν.Ο. Ρεθύμνου

Η βαθμολογία

1. Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES 3
-. Ιωνικός 3
-. Πανιώνιος 3
-. ΟΦΗ 3*
5. Ν.Ο. Ρεθύμνου 0*

Η επόμενη 3η αγωνιστική
Σάββατο (2/4)
15:00 Ν.Ο. Ρεθύμνου – Ν.Ο. Χανίων ΑΝΕΚ LINES
Κυριακή (3/4)
13:30 Ιωνικός – ΟΦΗ

Ρεπορτάζ: Παντελής Χουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος