Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έλαβε το βελγικό κοινοβούλιο μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας έλαβε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Βελγίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, με το επίπεδο του συναγερμού να παραμείνει στο τρία της τετράβαθμης κλίμακας.

Οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο μπορεί να ανοίξει και πάλι από αύριο Τετάρτη, αλλά μόνο στο 20% των δυνατοτήτων του.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, ο καμικάζι του μετρό των Βρυξελλών Χαλίντ Ελ Μπακράουι χρησιμοποίησε τα στοιχεία του βελγομαροκινού πρώην παίκτη της Ίντερ Ιμπραχίμ Μααρουφί για να νοικιάσει το 2015 διαμέρισμα-γιάφκα στο Σαρλερουά, όπου προετοιμάσθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σε έφοδο της βελγικής αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 του περασμένου Δεκεμβρίου, στο διαμέρισμα βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Αμπαούντ -δηλαδή του φερόμενου ως «εγκέφαλου» των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι- αλλά και του Μπιλάλ Χάντφι, του καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε έξω από το Σταντ ντε Φρανς της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος