«Κλάταρε» μετά το 60΄ η εθνική που έχασε 3-2 από Ισλανδία – Σκίμπε: “Πρόβλημα με στημένες φάσεις και φυσική κατάσταση”

Προβλημάτισε για άλλη μια φορά στην άμυνα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που αν και προηγήθηκε με 2-0 επί της Ισλανδίας σε διεθνές φιλικό παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 δείχνοντας ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει η ομάδα του Σκίμπε για να είναι έτοιμη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της εθνικής μας από τους Ισλανδούς.

Και τα δύο γκολ για την εθνική μας πέτυχε ο Φορτούνης (19΄πεν., 31΄), ενώ για τους Ισλανδούς που ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο σκόραραν οι Τράουστασον 32΄), Ίνγκασον (70΄), Σίγκθορσον (82΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκορ στα …δοκάρια ήταν 2-2 υπέρ της ελληνικής ομάδας που θα μπορούσε παρά την μέτρια εικόνα της τουλάχιστον να αποφύγει την ήττα.

Στα «αρνητικά» τα αμυντικά κενά, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και η «καθίζηση» μετά το 60ό λεπτό, που επέτρεψε στην ομάδα του Λάγκερμπακ να φύγει νικήτρια και μάλιστα με ανατροπή.
Η Εθνική αντιπαρήλθε χωρίς απώλειες το πρώτο τέταρτο του αγώνα, όταν οι διεθνείς έψαχναν τα «πατήματά» τους στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου προσπαθώντας, αφενός να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα και αφετέρου να αντιπαρέλθουν απέναντι σε μια πολύ καλή και «έτοιμη» για τα τελικά του EURO 2016 ομάδα.

Οι Ισλανδοί έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Χάλφρεντσον σούταρε αιφνίδια από πλάγια θέση για να αιφνιδιάσει τον Καπίνο, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το σκορ άνοιξε όμως η ελληνική ομάδα στο 19΄ με πέναλτι του Φορτούνη, που είχε κερδίσει ο Τοροσίδης σε μαρκάρισμα του Χάλφρεντσον.

Στο 31΄ ο άσος του Ολυμπιακού διπλασίασε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Τοροσίδη και λάθος απόκρουση του Ίνγκασον, με τους φιλοξενούμενους πάντως να προειδοποιούν χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Τράουστασον στο 32΄ (σούταρε άουτ σε άδεια εστία) και τελικά να μειώνουν με τον ίδιο στο 34΄, από λάθος του Οικονόμου που αντί να πετάξει την μπάλα κόρνερ τη γύρισε στη μικρή περιοχή!

Το πρώτο ημίχρονο είχε πάντως κι άλλες συγκινήσεις και συγκεκριμένα ακόμη δύο δοκάρια, με τον Καρέλη να «σημαδεύει» τη ρίζα του αριστερού στύλου μετά την πάσα του Φορτούνη και τον Κγιάρτανσον να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο στις καθυστερήσεις.

Ακριβώς όπως έκλεισε το πρώτο μέρος του αγώνα ξεκίνησε το δεύτερο, με την κεφαλιά του Τζιόλη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Χάλντορσον μετά το κόρνερ του Φορτούνη, κι ενώ στη φάση που προηγήθηκε ο Ισλανδός τερματοφύλακας είχε κάνει εξαιρετική απόκρουση σε «βολίδα» του Χολέμπας!

Η απόδοση της Εθνικής άρχισε όμως να φθίνει μετά το 60ό λεπτό, φυσιολογικό πάντως κι αυτό για μια ενδεκάδα που είναι αμφίβολο αν οι παίκτες της θα ξαναβρεθούν μαζί έστω σε… προπόνηση της Εθνικής, κι έτσι οι «νησιώτες», που είναι μια πολύ καλή ομάδα, κυριάρχησαν.

Στο 70΄ ο Σίγκουρτσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Καπίνο, για να ολοκληρώσει την ανατροπή ο Σίγκθορσον στο 82΄ και να χάσει την ευκαιρία στο 90΄ για να γίνει ήρωας ο Βέλλιος στο ντεμπούτο του, όταν πλάσαρε άουτ μετά το γύρισμα του Χολέμπας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χαβιέ Εστράδα Φερνάντεθ (Ισπανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταφυλίδης – Χάλφρεντσον, Μπ. Μπιάρνασον

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Μόρας, Οικονόμου, Σιόβας (81΄ Τζαβάλλ, Τζιόλης, Σταφυλίδης, Τοροσίδης (77΄ Πέτσος), Χολέμπας, Φορτούνης (77΄ Ταχτσίδης), Παπάζογλου (46΄ Βέλλιος), Καρέλης (46΄ Διαμαντάκος)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Κρίστινσον (46΄ Χάλντορσον), Σέβαρσον, Χέρμανσον, Ίνγκασον, Γκούντμουντσον, Μπόντβαρσον (83΄ Φινμπόγκασον), Γκούναρσον (46΄ Μπ. Μπιάρνασον), Χάλφρεντσον (46΄ Σίγκουρτσον), Κγιάρτανσον (62΄ Σίγκθορσον), Τράουστασον (46΄ Ε. Μπιάρνασον), Σκούλασον

Σκίμπε: «Πρόβλημα με τις στημένες φάσεις και την φυσική κατάσταση»

Προβληματισμένος από την εικόνα της Εθνικής ομάδας μετά την πρώτη ώρα του αγώνα με την Ισλανδία, την αντίδραση των παικτών του μετά τα δικά τους γκολ στους τελευταίους δύο αγώνες αλλά και το έλλειμμα φυσικής κατάστασης που έδειξαν οι διεθνείς μετά το 60ό λεπτό εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίχαελ Σκίμπε.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα και ειδικότερα ότι δεχθήκαμε όλα τα γκολ από στημένες φάσεις. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτές τις φάσεις. Από τον επιθετικό τομέα είναι πιο ευχαριστημένος, καθώς δημιουργήσαμε ωραία πράγματα. Μετά το 60-65 είχαμε προβλήματα στα τρεξίματα και οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι. Χρειαζόμαστε όμως και περισσότερη τύχη» σχολίασε για τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα συμπεράσματα που αποκόμισε από τις δύο διαφορετικές ομάδες που παρέταξε, ο κ. Σκίμπε απάντησε: «Στο πρώτο παιχνίδι δεν επιτρέψαμε να δημιουργήσει ο αντίπαλος τόσες πολλές φάσεις. Χαίρομαι που βάλαμε τόσους πολλούς παίκτες να παίξουν, χαίρομαι και για τις ευκαιρίες και για τα γκολ που πετύχαμε. Πρέπει όμως να βγάλουμε μεγαλύτερη ποιότητα στην άμυνα, όπως είχε η Ελλάδα στο παρελθόν. Με δυσαρέστησε επίσης ότι μετά από δικό μας γκολ, δεχθήκαμε αμέσως κι εμείς. Είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία».

Για την αδυναμία στις στατικές φάσεις και αν ήταν προτιμότερο η Εθνική να αμύνεται σε μαν του μαν αντί για ζώνη ανέφερε ότι «είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί. Αν δούμε την πρώτη φάση, ο Οικονόμου είχε την κεφαλιά αλλά έκανε λάθος. Όμως είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να αλλάξει».

Για τον τρόπο που προήλθαν οι στατικές αυτές φάσεις απάντησε πως «από τη μια πλευρά προσπαθούμε να επιτεθούμε αρκετά ψηλά για να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρέσινγκ. Αυτό έδειξε να λειτουργεί, καθώς δημιουργήσαμε φάσεις. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, δείχναμε να χάνουμε δυνάμεις κι ήρθαν οι στημένες φάσεις. Το πρώτο γκολ προήλθε από ατομικό λάθος. Στις άλλες φάσεις είναι πιο σύνθετο καθώς οι αποστάσεις στη ζώνη παίζουν ρόλο. Σε αυτές τις φάσεις ομαδικά δεν λειτουργήσαμε ομαδικά».

Και συνέχισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθος στις πάσες μας, επιτρέποντας στον αντίπαλο να μας πιέσει. Αύριο υπάρχει αυτή η συνάντηση με τους προπονητές και είναι καλό ότι είδαν και εκείνοι την υψηλή ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Και για τους παίκτες είναι σημαντικό να παίζουν στις ομάδες τους και να έχουν καλύτερη αγωνιστική και φυσική κατάσταση. Για αυτό αφήσαμε τέσσερις παίκτες που είχαν ήδη πάρα πολλά παιχνίδια να ξεκουραστούν. Κάνουμε αυτά τα φιλικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα μας και να είμαστε έτοιμοι για τα προκριματικά».

Για την αυριανή συνάντηση με τους προπονητές των συλλόγων της Σούπερ Λίγκας, τέλος, υπογράμμισε πως «πρέπει να μπούμε σε έναν καλό διάλογο μαζί τους. Είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περιμένω μια ανοιχτή συζήτηση και χαίρομαι που θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε όλοι μαζί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος