Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Τεχνόπολη

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι η δεύτερη μέρα του Απρίλη και είναι μια μοναδική ευκαιρία για γονείς και παιδιά να κάνουν ένα ευχάριστο διάλειμμα και να ανακαλύψουν μαζί τον… θησαυρό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Φέτος, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον 5οό εορτασμό της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου –την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν-, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στείλει σε όλα τα παιδιά το μήνυμα αγάπης για το βιβλίο.

Την ημέρα αυτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην ΤεχνόποληΦέτος, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στον 5οό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και στην απονομή βραβείων σε φυσικά πρόσωπα και φορείς που προωθούν τη φιλαναγνωσία, καθώς και σε βιβλία έκδοσης 2015, στο Αεροφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Το 2016 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Βραζιλίας. Το μήνυμα έγραψε η Luciana Sandroni, συγγραφέας επιτυχημένων παιδικών και νεανικών βιβλίων, που έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία, έχουν διακριθεί στο εξωτερικό και έχουν διασκευαστεί για το θέατρο.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο εικονογράφος, σκιτσογράφος και συγγραφέας Ziraldo. Πολλά βιβλία του για παιδιά έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στην τηλεόραση κι έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία.

Για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2016 πατήστε εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος