Δραματική η κατάσταση στην υγεία – Προσλήψεις ανακοίνωσε το υπουργείο (vid)

Δραματική είναι η κατάσταση στην υγεία. Ασθενείς με σοβαρές παθήσεις κινδυνεύουν, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο χρόνος αναμονής για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 11 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού που όμως, όπως υποστηρίζουν γιατροί και ασθενείς δεν επαρκούν.

Τους 6 μήνες μπορεί να φθάσει η αναμονή για ακτινοθεραπεία στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, τον Άγιο Σάββα. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, όπου η αναμονή είναι πολύμηνη. Στην Ελλάδα χρειάζονται 60-65 μηχανήματα για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού. Στα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν 27 και στον ιδιωτικό τομέα 15, σύνολο 42.

Οι 7 γραμμικοί επιταχυντές που δώρισε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε ισάριθμα νοσοκομεία του ΕΣΥ, το Αλεξάνδρα, το Αττικόν, το Θεαγένειο και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Λάρισας, Πάτρας και Κρήτης δεν έχουν ακόμα αρχίσει να λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκαν 11 προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού σε νοσοκομεία της Αττικής. Όμως σύμφωνα με τους ακτινοθεραπευτές ογκολόγους και τους ασθενείς, δεν επαρκούν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Σ. Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος