ΕΡΤ Χανίων – Ευρ. Κουκιδαδάκης – Ηχητικό: Αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση, πολιτισμός… Δρόμοι Παράλληλοι

Στο Ηράκλειο λειτουργεί με επιτυχία εδώ και ένα χρόνο το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στο ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση.

Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης», που πραγματοποιείται από 1 έως 3 Απριλίου στο ξενοδοχείο Ατλαντίς. Τα πρακτικά του συνεδρίου τα οποία θα εκδοθούν θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους εκπροσώπους όλων των βαθμίδων της Αυτοδιοίκησης, κατέληξε ο κ. Κουκιδαδάκης. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας, την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ) σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

ΕΡΤ Χανίων – Ευρ. Κουκιδαδάκης – Ηχητικό: Αυτοδιοίκηση, εκπαίδευση, πολιτισμός… Δρόμοι Παράλληλοι

Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης». Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία θα είναι ομιλητές στις ολομέλειες, που θα διεξαχθούν, ενώ θα υπάρξουν εισηγήσεις επιστημόνων και ερευνητών, προερχόμενων από το χώρο της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών επιστημών. Στο συνέδριο θα χαιρετίσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Καδής και θα παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι σε εξέλιξη για το εκπαιδευτικό σύστημα και των τριών βαθμίδων στην Κύπρο. Παράλληλα στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, συμπόσια και ταχύρρυθμα σεμινάρια ειδίκευσης, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου


Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κουκιαδάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος