Ο πρωθυπουργός Κάμερον έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

Στη Βρετανία, σε μία πρωτοφανή κίνηση για πρωθυπουργό, ο Ντέιβιντ Κάμερον έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις, σε μία προσπάθεια να δώσει ένα τέλος στα ερωτήματα που ανέκυψαν από τα “Εγγραφα του Παναμά” και την εμπλοκή του στην υπεράκτια εταιρεία του πατέρα του.

Μετά τις αποκαλύψεις των εγγράφων και μετά από τέσσερις ανακοινώσεις με μπερδεμένες διατυπώσεις που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες του πρωθυπουργού, ο Κάμερον το βράδυ της Πέμπτης παραδέχτηκε τελικά σε τηλεοπτική συνέντευξη, ότι είχε μετοχές σε αυτά τα ταμεία μέχρι το 2010.

Σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν από την εταιρεία ορκωτών λογιστών RNS – και αφορούν έξι χρόνια – ο Κάμερον πλήρωσε φόρους ύψους 75.898 λιρών (94.082 ευρώ) επί εισοδήματος 200.307 λιρών (248,297ευρώ) κατά το οικονομικό έτος 2014 – 2015, στην πιο πρόσφατη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εισόδημα του αποτελείται από μισθό ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες από το μισό του μερίδιου του ενοικίου που λαμβάνει από την οικογενειακή του οικεία στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη θέσπιση μιας νέας επιχειρησιακής ομάδας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος