Τόσκας: Υπέρμετρη η βία από τους Σκοπιανούς – Έως το Πάσχα η αποσυμφόρηση Ειδομένης και Πειραιά

Για βία πέραν των ορίων έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας  σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ  αναφερόμενος  στη δράση των Σκοπιανών   αστυνομικών  στα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη. Είπε ακόμη ότι «Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές. Εμείς ως  χώρα κάνουμε τις σωστές κινήσεις. δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ.Τόσκας εξήγησε ότι δεν μπήκαν στην ελληνική επικράτεια οι Σκοπιανοί αστυνομικοί που πέρασαν από την τρύπα του φράκτη, την οποία είχαν ανοίξει οι πρόσφυγες.

Τόνισε ότι «έχουν γνώση οι φύλακες», αναφερόμενος σε «αλληλέγγυους» που είτε δρουν παράνομα, είτε προτρέπουν πρόσφυγες να κάνουν παράνομες πράξεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν ήδη επιληφθεί για όσους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της παράνομης εισόδου στην ΠΓΔΜ, περνώντας το ποτάμι.

Επανέλαβε  πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και πως έως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

Για τα επεισόδια στον Πειραιά ανέφερε πως έγιναν χθες συλλήψεις και πως έχει αναγνωριστεί ο δράστης της επίθεσης με σιδηρόβεργα εναντίον εικονολήπτη.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της Αστυνομίας το Σάββατο είπε ότι γίνεται έρευνα για αμέλεια και ολιγωρία.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της αναφέρει: Λαθρομετανάστες και σκοπιανοί κατέλαβαν την Ειδομένη

Το ελληνικό έδαφος της Ειδομένης έχει καταληφθεί από ορδές λαθρομεταναστών και από ένοπλους σκοπιανούς και η εγκληματική συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, που έχει παραδώσει άνευ όρων την εθνική μας κυριαρχία, συνεχίζει να σιτίζει δωρεάν μαχαιροβγάλτες από Ασία και Αφρική.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του  αποδίδει τα γεγονότα στην Ειδομένη σε έλλειψη κρατικής ευθύνης και μέριμνας και ζητά με ανακοίνωση του άμεσα μέτρα με κρατική ευθύνη, για τη δημιουργία ανθρώπινων όρων και χώρων προσωρινής φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, που θα λειτουργούν μόνο με ευθύνη του κράτους και όχι των διάφορων ΜΚΟ και άλλων ανεξέλεγκτων δήθεν «αλληλέγγυων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος