Φενέρ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας το πρώτο βήμα πρόκρισης

Οι γηπεδούχοι Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης για το φάιναλ-φορ του Βερολίνου στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης (75-69) και του Ερυθρού Αστέρα (84-74) αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Φενερμπαχτσέ-Ρεάλ Μαδρίτης 75-69

Ο Κώστας Σλούκας «έλαμψε» στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Euroleague, οδηγώντας την Φενερμπαχτσέ στη νίκη με 75-69 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στην Πόλη και στο 1-0. Με 17 πόντους τους Έλληνα γκαρντ, ο οποίος είχε το απόλυτο από τα 6.75 και τη γραμμή των ελευθέρων βολών (1/1τρ., 2/2β., 6/7δ.), η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «άντεξε» αρχικά στην αντεπίθεση της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην τρίτη περίοδο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 23-10 και προηγήθηκε με 52-51 (15΄΄ πριν συμπληρωθούν τα 30΄), ενώ στον… επίλογο του αγώνα έδωσε τα… κλειδιά της επίθεσης στον Σλούκα και δικαιώθηκε. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» σημείωσε τους 10 από τους 17 συνολικά πόντους του στην τέταρτη περίοδο και επανέφερε την τάξη στο στρατόπεδο της Φενέρ, με τους Τούρκους να μην χάνουν ξανά το προβάδισμα και να φτάνουν στο τελικό 75-69 και στο 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Σπουδαία εμφάνιση και από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 17 πόντους και κομβικό τρίποντο 1.5 λεπτό πριν τη λήξη, όταν έγραψε το 72-64 για την Φενερμπαχτσέ. Από την Ρεάλ Μαδρίτης, που θα έχει νέα ευκαιρία για το break την προσεχή Πέμπτη, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Φελίπε Ρέγες με 13 πόντους.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 84-74

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπερασπίστηκε την έδρα της στον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Euroleague και έκανε το πρώτο «βήμα» για την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκοψε πρώτη το… νήμα του τερματισμού με 84-74, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που στάθηκε αξιοπρεπέστατα στη Μόσχα, χάρη στον «βομβαρδισμό» του από τα 6.75 (10/24 τρίποντα) και την κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ (15 έναντι 8 της ΤΣΣΚΑ).

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να έχουν σε εξαιρετική ημέρα τον Μίλος Τεόντοσιτς (23 πόντοι με 4/5 τρίποντα και 6 ασίστ), ενώ ο Κάιλ Χάινς σημείωσε τους 6 από τους 21 πόντους του στο τελευταίο τρίλεπτο, για να χαρίσει μία διψήφια διαφορά στην ΤΣΣΚΑ (82-70 στο 39΄) και να «κλειδώσει» το 1-0. Σπουδαία δουλειά και από τον Νάντο ντε Κολό, ο οποίος ηγήθηκε στο κομμάτι της δημιουργίας των Ρώσων με 10 ασίστ (συνολικά οι γηπεδούχοι είχαν 21).

Από τον Ερυθρό Αστέρα ξεχώρισαν οι Κουίνσι Μίλερ και Στέφαν Γιόβιτς (4/7τρ.), οι οποίοι σημείωσαν από 14 πόντους.

Οι δεύτεροι αγώνες θα γίνουν την Πέμπτη (14/4) πάλι στις ίδιες έδρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος