Χανιά – Ευρ. Κουκιαδάκης: Η Κρήτη παρούσα και στον αθλητικό τουρισμό (ηχητικό)

H επικοινωνιακή καμπάνια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α΄ κατηγορίας (συμμετείχαν 12 χώρες) με την ονομασία «Athletics in the land of culture!) (Αθλητισμός στη γη του πολιτισμού) που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πριν ένα χρόνο από το Τμήμα Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Αθλητικός τουρισμός» στο διαγωνισμό Tourism Awards 2016, τα οποία αποτελούν τα κορυφαία βραβεία τουρισμού στη χώρα μας.

Χανιά – Ευρ. Κουκιαδάκης: Η Κρήτη παρούσα και στον αθλητικό τουρισμό (ηχητικό)Ο αθλητικός τουρισμός αναντίρρητα συνιστά μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Περιφέρειας, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπιδης Κουκιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντικειμενικές δυσκολίες -παραμονή ομάδων και αθλητών στους χειμερινούς μήνες- ενώ ταυτόχρονα έδωσε τις προθέσεις του θεσμού, μέσα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που με επιτυχία έχουν πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη έχουν ήδη αναπτυχθεί μορφές προπονητικού / αγωνιστικού αθλητικού τουρισμού, μέσα από τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ξενοδόχων του νησιού.

Μεγάλο ωστόσο αγκάθι στην ανάπτυξη αυτής της εξαιρετικά πεοσοδοφόρας μορφής τουρισμού, παραμένουν οι λίγες πτήσεις του χειμώνα, αλλά και μια πλειάδα αθλητικών υποδομών, που εάν και κατασκευάστηκαν, δεν λειτούργησαν ποτέ (Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων, Ποδηλατοδρόμιο κά).

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μια πρωτότυπη επικοινωνιακή ιδέα που στήριξαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ένωσε σε μια κοινή προσπάθεια κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όπως κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτισμού, και τουρισμού. Mια ιδέα που «κέρδισε» τα Μ.Μ.Ε σε όλη την Ευρώπη, απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, προσπάθησε να προβάλλει την σωστή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και κυρίως δημιούργησε στο Παγκρήτιο Στάδιο την μεγαλύτερη σε αριθμό παιδική κερκίδα στην Ελλάδα με πάνω από 4.500 μαθητές!

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακούστε τι δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κουκιαδάκης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος