Αλεξανδρούπολη: Δ. Στρατούλης «Εργαλείο το εθνικό νόμισμα για έξοδο από τα μνημόνια κι επιστροφή στην ανάπτυξη»

«Tο συμπέρασμα που βγαίνει από τη διαπραγμάτευση τον τελευταίο μήνα, είναι ότι οι αρμόδιοι υπουργοί συνεχώς υποχωρούν στις θρασύτατες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας», είπε από την Αλεξανδρούπολη το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εχτές και τόνισε πως «οι αντιδράσεις της κυβέρνησης καταλήγουν σε φιάσκο, τόσο με τη δήθεν, όπως είπε, σύγκρουση με το ΔΝΤ, αφού στην πορεία Λαγκάρντ και Μέρκελ τα βρήκανε, αλλά και με την πρόσφατη κατάθεση των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου.»

Ο κ. Στρατούλης, ανέφερε πως πρόκειται για δύο νομοσχέδια, η εφαρμογή των οποίων θα αποδειχθεί και πάλι φιάσκο, αφού θα φέρει σκληρές αντιδράσεις από την κοινωνία.

«Τα διλήμματα που έχει ο λαός μας, είναι αν θα συνεχιστούν οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλουν τα μνημόνια ή αν θα ακυρωθούν και θα πάμε σε πολιτικές ανάπτυξης της χώρας», είπε το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και εκτίμησε πως ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί η χώρα και η κοινωνία από τα μνημόνια είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα,ενώ χαρακτήρισε εργαλείο το εθνικό νόμισμα για έξοδο από τα μνημόνια και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε τέλος και στην εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ η οποία όπως είπε, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης και θα δοθεί στις τοπικές οργανώσεις και στο λαό ώστε στην ιδρυτική διακήρυξη του Ιουνίου να παρθούν όλες οι αποφάσεις.

Όπως είπε «εμείς στοχεύουμε στη συγκρότηση ενός πατριωτικού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού μετώπου, με δυνάμεις που θα βασίζονται σε ένα κοινό πρόγραμμα, με κεντρικές αιχμές την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, την κατάργηση της δικτατορίας του ευρώ, που ορίζει πως ό,τι και αν ψηφίζει ο λαός θα εφαρμόζονται πάντα μνημόνια, και αυτά θα είναι το πραγματικό Σύνταγμα της χώρας, με κοινωνική δικαιοσύνη, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος