Κόντρα για τη διαπραγμάτευση – Απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών η κυβέρνηση

Απορρίπτει εκ νέου η κυβέρνηση τη σεναριολογία για εκλογές, ενώ συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για προσφυγή στις κάλπες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μαξίμου, την ώρα που η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε περίπτωση αδιεξόδου φαίνεται να προκρίνουν λύση από την παρούσα Βουλή.
«Ο τόπος έχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και όσοι ονειρεύονται παραιτήσεις θα μείνουν με την όρεξη», σχολίασε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας «ευφάνταστα» τα δημοσιεύματα περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ΝΔ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία «συμφωνία αλήθειας» όλων των Ελλήνων, τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Real News, προσθέτοντας πως «η χώρα έχει επειγόντως ανάγκη μία ισχυρή εθνική ομοψυχία που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και τη δίκαιη κατανομή βαρών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ζητά τη διεξαγωγή εκλογών, λέγοντας πως «κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση ζημιώνει τη χώρα».

«Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο κ.Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή, σχολίασε το Μαξίμου».

«Ουδείς τους προσέχει, ουδείς τους παρακολουθεί, ουδείς τους πιστεύει», απάντησε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «ψέματα,διαστρεβλώσεις και παιδαριώδη επιχειρήματα».

«Η χώρα δεν αντέχει νέες περιπέτειες, ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει λύση για να μην ξανα-οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο, διαφορετικά να παραιτηθεί,και να υπάρξει κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή»,τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο Μέγκα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς,ο γ.γ.του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,δήλωσε ότι «ο λαός έχει πλούσια, πολυετή πείρα για να καταλάβει σήμερα ότι τα όσα προπαγανδίζει η κυβέρνηση για δήθεν δίκαιη, υπέρ των αδυνάμων, εφαρμογή του μνημονίου, είναι η αναγκαία εξαπάτηση για να μπορέσει να υλοποιήσει,ένα βαρύτατο πακέτο μέτρων για τα λαϊκά στρώματα».

«Ο κ.Τσίπρας έχει διαψεύσει τις ελπίδες όλου του κόσμου, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε για μία εναλλακτική λύση με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον Σκάι.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης συνηγορεί υπέρ του ΔΝΤ και συμπαρατάσσεται με την διαπλοκή – Απάντηση της ΝΔ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος