Κριστίν Λαγκάρντ στο BBC: Δεν θα φύγουμε από το ελληνικό πρόγραμμα

«Θέλουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη να μην στηρίζεται στην χρηματοδότηση του ΔΝΤ και του ΕSM» ,  δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, από το στούντιο του βρετανικού δικτύου BBC, στην Ουάσιγκτον.

«Δεν είναι δουλειά μας να συμμετέχουμε ή να προκαλούμε πιστωτικά γεγονότα», τόνισε η διευθύντρια του ΔΝΤ , απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του BBC στην Ουάσιγκτον, Stephen Sackura, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά:  «Φάνηκε ότι θέλατε να σπρώξετε την Ελλάδα προς ένα πιστωτικό γεγονός για να δεχθεί τη συμφωνία».

«Το ελληνικό χρέος προς το παρόν δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να υπάρξει συνολική λύση, καθώς όσα περισσότερα και πιο ρεαλιστικά μέτρα λαμβάνονται, τόσο θα περιορίζεται η αναδιάρθρωση που θα χρειαστεί», επανέλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Απαντώντας σε ερώτημα για το «τι σημαίνει ελάφρυνση του χρέους την οποία το ΔΝΤ αναδεικνύει ως προϋπόθεση για την παραμονή του στο ελληνικό πρόγραμμα», η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι:  «Δεν θα φύγουμε από το πρόγραμμα, ωστόσο η συμμετοχή μας συνδέεται με τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι,  αλλά δεν θα φύγουμε».

Με δεδομένη τη διάσταση απόψεων με το Βερολίνο, και την Άνγκελα Μέρκελ, η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι: «Δεν χρειάζεται να υπάρξει ονομαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους. Η δράση που θα αναληφθεί μπορεί να έχει πολλές μορφές, όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων ή μείωση των επιτοκίων».

ΠΗΓΗ:BBC,EΡΤ-1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος