Βόλος: Με αντιδράσεις και επιφυλάξεις “πέρασε” η αγορά οικοπέδου στο Σωρό

Εν μέσω αντιδράσεων και κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε την αγορά του  ακινήτου έκτασης 24.823,90 στρεμμάτων, που βρίσκεται στον οικισμό Αγίου Στεφάνου και ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εν Ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων Μαγνησίας, προκειμένου εκεί, να δημιουργηθούν Κοινωνικό Κέντρο, αθλητικοί χώροι, καθώς και Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Κέντρο, αλλά και όποια άλλη υποδομή κοινωφελούς χαρακτήρα απαιτηθεί.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Πέμπτη, με τον πρόεδρο του Σώματος, κ. Μουλά, να απέχει, καθώς είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Τη θέση του στο προεδρείο πήρε ο αντιπρόεδρός του, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργ. Πατσιαντάς. Στο πλαίσιο της συζήτησης οι μειοψηφίες αντέδρασαν στον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίζεται το θέμα και ζήτησαν, προτού προχωρήσει ο Δήμος σε αυτή την αγορά, να ξεκαθαρίσουν οι φορολογικές εκκρεμότητες που υπάρχουν και ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός να παραχωρήσει δωρεάν το οικόπεδο.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η αντικειμενική αξία του ακινήτου  ανέρχεται στο ποσό των 364.559 ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της ΔΟΥ Βόλου.

Όπως διευκρίνισε ο εκτελών χρέη δημάρχου, Θαν. Θεοδώρου, μετά την καταρχήν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνει διαπραγμάτευση με τον συνεταιρισμό, προκειμένου ο Δήμος να πάρει το οικόπεδο στο χαμηλότερο τίμημα, στην ουσία δωρεάν.

Σύμβουλοι των μειοψηφιών ωστόσο, επισήμαναν το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή δεν απάντησε στο ερώτημά τους για το ύψος των οφειλών του συνεταιρισμού.

Η επικεφαλής της παράταξης Επιλογή Ευθύνης, κ. Νατ. Οικονόμου έκανε λόγο για αρνητική έκπληξη όσον αφορά στην επανεισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και επέρριψε ευθύνες στον κ. Μουλά για τις φορολογικές υποχρεώσεις του συνεταιρισμού. Πρόσθεσε δε, ότι η παράταξή της συμφωνεί με τη δημιουργία Αστρονομικού Κέντρου, παρατηρώντας ωστόσο, ότι όλος ο σχεδιασμός έχει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης και ότι χρησιμοποιώντας το Αστρονομικό Κέντρο, η δημοτική Αρχή προσπαθεί να εκβιάσει την θετική ψήφο των μειοψηφιών, ενώ ο πραγματικός σκοπός δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Η κ. Οικονόμου έκανε ακόμη λόγο για κλασσική περίπτωση συναλλαγής, λέγοντας πως στο πρόσωπο του κ. Μουλά συμπίπτουν αρμοδιότητες πωλητή κι αγοραστή, ενώ πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος έκανε λόγο για αντικρουόμενες εισηγήσεις και πρότεινε να υπάρχει δωρεάν παραχώρηση, γιατί διαφορετικά έστω και το τίμημα ενός ευρώ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, τη στιγμή που ο συνεταιρισμός βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Μάλιστα ο κ. Νάνος ζήτησε να ληφθεί απόφαση και να ζητηθεί δωρεάν παραχώρηση. «Εμείς λέμε ναι στην δωρεάν παραχώρηση και στη μελέτη που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάνος.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι θα έβλεπαν το θέμα με θετική διάθεση αν έπαιρνε απόφαση το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού να το παραχωρήσουν δωρεάν και προηγουμένως να ξεκαθαρίσει τις δικές του εκκρεμότητες με την εφορία. Ο επίσης ανεξάρτητος σύμβουλος, Ι. Αποστολάκης έκανε λόγο για εξυπηρέτηση που γίνεται στον συνεταιρισμό και κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφο 13 συμβούλων που αντιδρούν κι αντιτίθενται στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, δήλωσε ότι η παράταξή είναι υπέρ της αύξησης της περιουσίας του Δήμου, κάτω όμως από οικονομικές προϋποθέσεις, ενώ πρότεινε την δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για να γίνουν περισσότερες διαπραγματεύσεις και να ασκηθούν πιέσεις για να παραχωρηθεί έστω και με αγορά του 1 ευρώ το οικόπεδο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, ψήφισε κι αυτός αρνητικά, δηλώνοντας πως αν το θέμα έρθει προς συζήτηση με δωρεάν παραχώρηση τότε θα ψηφίσει θετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος