Νεκρός Αμερικανός των ειδικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν ένα μέλος των μονάδων ειδικών αποστολών του αμερικανικού ναυτικού (U.S. Navy SEAL) την Τρίτη, στο Βόρειο Ιράκ, μετά από ανατίναξη αμυντικών κουρδικών θέσεων.

Πρόκειται για τον τρίτο Αμερικανό μέλος των μονάδων ειδικών αποστολών που σκοτώνεται στη διάρκεια της μάχης, από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων της διεθνούς συμμαχίας, το 2014.

Οι επιχειρήσεις αυτές, έχουν ως αντικειμενικό σκοπό την υποβάθμιση και καταστροφή των λειτουργικών υποδομών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ δηλώνουν την ενεργό επιχειρησιακή εμπλοκή των αμερικανικών δυνάμεων στην υλοποίηση ειδικών αποστολών.

«Είναι απώλεια ζωής, πάνω στη μάχη. Είναι ένα τραγικό γεγονός», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ στη διάρκεια συνέντευξης στη Γερμανία.

Αμερικανός αξιωματούχος διατηρώντας της ανωνυμία του, γνωστοποίησε ότι ο νεκρός, ήταν επίλεκτος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού. Ωστόσο, τα στοιχεία της ταυτότητας του, αλλά και ο βαθμός του, δε γνωστοποιήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος