Οι θεσμοί αποδέχονται την ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό διόρθωσης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μπαίνει για πρώτη φορά στο τραπέζι της συνόδου του Eurogroup, τόνισαν κυβερνητικές πηγές μετά την συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του EURO Working Group.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι υπάρχει αισιοδοξία για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης σχετικά με το ζήτημα των προληπτικών μέτρων, λέγοντας ότι οι θεσμοί αποδέχονται ως βάση συζήτησης την ελληνική πρόταση για αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, κρίνοντας ότι πληροί τα τρία κριτήρια που έθεσε το Eurogroup του Άμστερνταμ (αυτοματισμός, νομοθέτηση και αξιοπιστία), ενώ έχει ουσιαστικά κλείσει το βασικό πακέτο της αξιολόγησης, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα όπως η φορολογική μεταρρύθμιση, το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων κτλ.

Όσον αφορά τον μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του ΔΝΤ, που εκπροσωπήθηκε στο EWG από τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τα επιχειρήματα της επιστολής Λαγκάρντ. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι το θέμα του μηχανισμού θα ρυθμιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος