O Σόιμπλε δεν θα δεχθεί πάγωμα των ελληνικών επιτοκίων λέει η Süddeutsche Zeitung

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν δέχεται να μπεί οροφή στα επιτόκια των δανείων διάσωσης της Ελλάδας και με αυτόν σ’ αυτή την θέση δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοια εξέλιξη σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της Sueddeutsche Zeitung, o κ. Σόϊμπλε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει αλλαγές στο ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με πολύ κόπο το προηγούμενο καλοκαίρι από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Σόϊμπλε είναι ανοικτός μόνο για μικρές αλλαγές στις υφιστάμενες ρυθμίσεις, γράφουν, προσθέτοντας όμως ότι η Γερμανία επιμένει στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

H Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι οι προτάσεις του ΔΝΤ προσκρούουν κυρίως στην αντίδραση της Γερμανίας.

Πάντως, “οι υπουργοί Οικονομικών (της Ευρωζώνης) θέλουν να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαΐου” τονίζει.

Ομως, προϋπόθεση για αυτό παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, και η θέσπιση του “αυτόματου κόφτη δαπανών” που αφορά μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες στον δημόσιο τομέα, τονίζει η Suddeutsche Zeitung.

Η ίδια σημειώνει ότι η ελληνική Βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τα σχετικά νομοσχέδια πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Το δημοσίευμα επικαλείται “διαπραγματευτικούς κύκλους” στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τις οποίες το ΔΝΤ προτείνει τα δάνεια προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ να αποπληρωθούν σταδιακά, από το 2040 μέχρι το 2060.

Η πρόταση του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που δημοσιοποίησε χθες η Wall Street Journal προβλέπει σταθερό επιτόκιο 1,5% στα ελληνικά δάνεια για τα επόμενα 30 με 40 χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος