Αντ. Μπαλωμενάκης: Αυστηρή, αλλά αναγκαία η επικαιροποίηση του «Πόθεν έσχες» (video)

Θωράκιση απέναντι στην καταστρατήγηση του “πόθεν έσχες” αποτελεί η αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας, υποστήριξε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Με την χθεσινή τροποποίηση εισάγεται γενική απαγόρευση σε βουλευτές, υπουργούς και στα πρόσωπα που ασκούν ανώτερη δημόσια λειτουργία να κατέχουν ή να διαχειρίζονται εταιρία στο εξωτερικό. Η απαγόρευση αφορά οποιαδήποτε χώρα και όχι, όπως μέχρι σήμερα, μόνο στις λεγόμενες “εξωχώριες” ή τις “μη φορολογικά συνεργάσιμες” χώρες, επισημαίνει ο βουλευτής Χανίων των ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε «αυστηρό αλλά αναγκαίο το μέτρο της γενικής απαγόρευσης στους βουλευτές κάθε εταιρικής δραστηριότητας στο εξωτερικό, για λόγους διαφάνειας και καθαρότητας απέναντι στους πολίτες».

“Η θέσπιση προαπαιτούμενων και απαγορεύσεων σε όσους θέλουν να ασκήσουν δημόσια λειτουργία, αποτελεί επιτρεπτή παρέμβαση του κράτους στη σφαίρα της ελευθερίας ανάπτυξης της προσωπικότητας των προσώπων αυτών”, τόνισε ο κ. Μπαλωμενάκης, υπενθυμίζοντας ότι ήδη το Σύνταγμα θέτει στο άρθρο 57 μια σειρά παρόμοιων απαγορεύσεων που έχουν σκοπό να ενισχύσουν τη διαφάνεια και να τονώσουν την εμπιστοσύνη του πολίτη.
Ο βουλευτής Χανίων καυτηρίασε ακόμα τη συμπεριφορά της ΝΔ, που με την αποχώρησή της έδειξε πόσο υποκριτικός ήταν ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε τις προηγούμενες μέρες, ενώ, όπως τόνισε, την ίδια στιγμή έδωσε τροφή στον ακροδεξιό λαϊκισμό.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Μπαλωμενάκη στη Βουλή εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος