«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μάς καλεί να αναλάβουμε δράσεις κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι θύματα σωματικής, ψυχικής, συναισθηματικής και σεξουαλικής κακοποίησης. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας Εναντίον των Παιδιών, ο ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος, επισημαίνει ότι η κακοποίηση-παραμέληση οποιασδήποτε μορφής κατά την παιδική ηλικία έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μάς καλεί να αναλάβουμε δράσεις κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιώνΠαράλληλα, αναφέρει ότι η ημέρα αυτή είναι μια ημέρα απολογισμού για τον κάθε άνθρωπο αλλά και για τις ενέργειες που έκανε όσον αφορά την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναπτύξει ευρύ φάσμα δράσεων αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες για νομική υποστήριξη και κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού αλλά και της σχετικής αφύπνισης της κοινωνίας, η καθημερινότητα των υπηρεσιών του μαρτυρά την αναγκαιότητα ανάληψης δράσεων και πρωτοβουλιών για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία των παιδιών.

Συγκεκριμένα για το 2015

  • 156 παιδιά βίωσαν κίνδυνο και το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού βρέθηκε κοντά τους μέσω της δράσης της επιτόπιας παρέμβασης
  • 975 παιδιά βίωναν τον κίνδυνο στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για να βρεθεί λύση
  • 324 παιδιά που βίωσαν την κακοποίηση και την παραμέληση φιλοξενήθηκαν στα σπίτια του οργανισμού μας

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μάς καλεί να αναλάβουμε δράσεις κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιώνΜεγάλος αριθμός ερευνών, διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, έχουν καταδείξει ότι η κακοποίηση-παραμέληση οποιασδήποτε μορφής κατά την παιδική ηλικία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική, συναισθηματική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, καθώς και στην κοινωνική του συμπεριφορά. Η φύση αλλά και η σοβαρότητα των συνεπειών της, ποικίλλουν και αναγνωρίζονται σε άμεσες και μακροπρόθεσμες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναπτύξει ευρύ φάσμα δράσεων αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου.

Όλες οι δράσεις του Οργανισμού είναι προσανατολισμένες στην προστασία των παιδιών. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην επιθετικότητα των παιδιών υπενθυμίζουμε στον κόσμο να σταθεί δίπλα σε κάθε παιδί που κινδυνεύει, σε κάθε παιδί που πονάει.

Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» αποτελεί ένα σημαντικό «εργαλείο» για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά για όποιον ενδιαφέρεται για τα παιδιά. Λειτουργεί 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και οι κλήσεις είναι δωρεάν και ανώνυμες. Είναι ταυτόχρονα και κλήσεις με αποτέλεσμα.

Εμείς ζητάμε τη στήριξη σας για να μπορέσουμε άμεσα και αποτελεσματικά να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όλα τα παιδιά. Απλά καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και αναφέρετε ο,τιδήποτε γνωρίζετε για ένα παιδί που κινδυνεύει.

Ας δώσουμε όλοι ένα νόημα σε αυτή τη μέρα…

Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σχετικά άρθρα

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος