Αντίθετος ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ σε εγκατάσταση προσφύγων εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης

“Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε πιθανή εγκατάσταση προσφύγων-μεταναστών σε κτήριο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης και σε κάθε Βιομηχανική Περιοχή. Πρέπει να ακυρωθεί η πίστωση που έχει βγει για την σίτιση και πρέπει να βρεθούν άλλοι χώροι. Στηρίζουμε την προσπάθεια δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας, όμως, όχι εντός των Βιομηχανικών Περιοχών, αφού κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην νομοθεσία. Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη. Στόχος της κυβέρνησης πρέπει να είναι να στήριξη της παραγωγής και της εργασίας, ώστε να επιτευχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.

Σ’ αυτή τη λογική “κινείται” το ψήφισμα-απόφαση του δ.σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών, που εκδόθηκε χθες, κατόπιν συνεδρίασης που έγινε στην Τρίπολη και στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη, το δ.σ. της ΠΑΣΕΒΙΠΕ για να εκτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ’ το θέμα της ίδρυσης κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή της Τρίπολης.
Ο πρόεδρος του δ.σ. της ΠΑΣΕΒΙΠΕ, κ. Πέτρος Μαντάς, διάβασε το ψήφισμα, το οποίο, αφού συμπληρώθηκε, ψηφίστηκε απ’ όλα τα μέλη του δ.σ. ΠΑΣΕΒΙΠΕ. Ο Πανελλήνιος Σύνεδσμος, ο ΣΕΒΙΠΕΤ και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μίλησαν για όχι σύννομη πράξη και εξέφρασαν την ανησυχία τους για μία εγκατάσταση προσφύγων εντός της ΒΙΠΕ ή πλησίον σ’ αυτήν.
Στην ευρύτατη αυτή σύσκεψη, είχαν κληθεί να μετάσχουν βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πάντως, πέρα απ’ ότι ακούστηκε, ή ανακοινώθηκε, κάποιοι απ’ όλους αυτούς τους θεσμικούς εκπροσώπους, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα (για κομματικά-πολιτικά-παραταξιακά-συντεχνιακά οφέλη), συνεχίζουν να… μπερδεύουν τις έννοιες “κέντρο φιλοξενίας, κέντρο κράτησης, καταυλισμός, προαναχωρησιακό κέντρο, κέντρο πρώτης υποδοχής, καταγραφής, πιστοποίησης κ.λ.π.”, με αποτέλεσμα, όλος αυτός ο δημόσιος διάλογος που αναπτύσσεται, να αφήνει στο τέλος, έντονα σημάδια ξενοφοβικού και ρατσιστικού κλίματος, αφήνοντας έτσι, ανοιχτό πεδίο δράσης σε ακραίες φωνές.

Αντίθετος ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ σε εγκατάσταση προσφύγων εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Αντίθετος ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ σε εγκατάσταση προσφύγων εντός της ΒΙΠΕ Τρίπολης
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος