Φ. Γεννηματά – Σ. Θεοδωράκης στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις

«Είμαστε εδώ, όλοι μαζί, σε ένα ακόμα κοινό βήμα για τη μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη», τόνισε απόψε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσερχόμενη στην εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου για την κεντροαριστερά, στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Το κλίμα ήταν ενωτικό και ο διάλογος αφορούσε στη κρίση που περνούν οι θεσμοί και στις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές. Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι το εγχείρημα που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα προχωράει.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε οτι για το Ποτάμι υπάρχει ένα εγχείρημα: Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα δυνατό, εκσυγχρονιστικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. «Το καινούργιο δεν θα γίνει από αναπαλαίωση. Δε θα γίνει από ανακύκλωση, χρειάζονται νέα πρόσωπα. Το καινούργιο, δεν μπορεί να είναι κυρίως οι υπουργοί του χθες, χρειάζεται να προστεθεί μια νέα ηγετική ομάδα. Και αυτό αν δεν συμβεί στην εκδήλωση, θα συμβεί στην πραγματικότητα» κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ομιλητές ήταν ο πρώην Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής , Νικηφόρος Διαμαντούρος και οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλλης και Ξενοφών Κοντιάδης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Κουναλάκης, ο Σπύρος Λυκούδης και στελέχη των Μεταρρυθμιστών και προσωπικότητες απ όλο το φάσμα της ευρύτερης Αριστεράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΜΠΕ
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος