Παρέμβαση Γ. Αμανατίδη σε UNESCO για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας

Το ζήτημα της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης έθεσε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της UNESCO ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

«Προσβλέπουμε στις ενέργειες της UNESCO ως προς την υπεράσπιση και προστασία ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε ο κ. Αμανατίδης απευθυνόμενος στην Κέρστιν Χολστ, με αφορμή τη συνάντηση εργασίας των μελών της Επιτροπής Μετανάστευσης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO με την εμπειρογνώμονα του διεθνούς οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κέρστιν Χολστ έχει οριστεί ως εμπειρογνώμονας, που θα λειτουργεί ως σημείο επαφής ανάμεσα στον διεθνή οργανισμό και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ώστε να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη και να παράσχει τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Χθες, για πρώτη φορά μετά το 1934, ύστερα από 82 χρόνια δηλαδή, διαβάστηκε μέσα στην Αγιά Σοφιά η πρωινή προσευχή από το Κοράνι. Ηταν η πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής του Ραμαζανιού και το παρών έδωσε και ο γγ Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ο οποίος δήλωσε “υπερήφανος”. Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις επόμενες 30 ημέρες του Ραμαζανιού και η ανάγνωση του Κορανίου θα προβάλλεται από μουσουλμανική εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης.

Σχετική είδηση:Σε τζαμί μετατρέπεται η Αγία Σοφία για το Ραμαζάνι- Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος