Τουρκία: Συνέχεια στο μπαράζ τρόμου και αίματος – Υποψιάζονται Κούρδους αυτονομιστές (video)

Στη σκιά του τρόμου ζει για μιαν ακόμη φορά από σήμερα το πρωί η γειτονική Τουρκία. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το νέο χτύπημα είναι ένδεκα νεκροί και 38 τραυματίες, από τους οποίους ορισμένοι σε αρκετά σοβαρή κατάσταση. Στόχος της νέας αυτής επίθεσης , που βύθισε στο αίμα μια από τις πιο ιστορικές γωνιές της Κωνσταντινούπολης ήταν λεωφορείο με αστυνομικούς. Οι υποψίες των τουρκικών αρχών στρέφονται προς Κούρδους αυτονομιστές, ενώ το κλίμα τρόμου που αναζοπυρώνει το νέο αυτό περιστατικό ήδη επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό.

Μακελειό σε μια από τις πιο κεντρικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης στη δεύτερη μέρα του Ραμαζανιού. Νοσηλευτές και αστυνομικοί μεταφέρουν τραυματίες από το σημείο της ισχυρής έκρηξης που διέλυσε λεωφορεία.

Οι σκηνές είναι τρομακτικές, λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση. Το λόμπι του πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βεζνετζιλέρ έχει διαλυθεί ολοσχερώς, ζημιές υπέστη φημισμένο τζαμί όπως και όλα τα γειτονικά καταστήματα. Οι λιγοστοί πλέον τουρίστες εγκαταλείπουν την πόλη.

Εκείνη την ώρα, όμως, πολλοί Τούρκοι πήγαιναν στις δουλειές τους, με αποτέλεσμα μεταξύ των νεκρών και των δεκάδων τραυματιών να είναι πολλοί πολίτες. Το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ κοντά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου επισκέφθηκε τραυματίες της επίθεσης, δήλωσε πιο αποφασισμένος από ποτέ να πατάξει την τρομοκρατία.

Η αστυνομία συνέλαβε 4 υπόπτους που λέγεται ότι νοίκιασαν το αυτοκίνητρο της επίθεσης. Οι υποψίες έπεσαν από την αρχή στους Κούρδους αυτονομιστές του ΠΚΚ. Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν, που θεωρούνται παρακλάδι του ΠΚΚ έχουν αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις κατά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, ενώ χτυπήματα έχει πραγματοποιήσει και το ισλαμικό κράτος.

Ήταν η τέταρτη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη χρονιά, τη στιγμή που οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τους Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία. Την επίθεση καταδίκασαν ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, και πολλές δυτικές κυβερνήσεις, ενώ Βρετανία και Γερμανία προειδοποιούν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κυκλοφορούν σε πολυσύχναστα σημεία της Τουρκίας.

Πηγή: ΕΡΤ1
Επιμέλεια: Παντελής Γκόνος
Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Σχετική είδηση: Πολύνεκρη επίθεση σε αστυνομικό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος