Kινητοποίηση φορέων για το προσφυγικό στο Δήμο Αθηναίων την Πέμπτη 9 Ιουνίου

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας όπου θα διεξαχθεί το δημοτικό συμβούλιο με κεντρικό θέμα το προσφυγικό καλούν σωματεία εργαζομένων, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικοί σύλλογοι, επιτροπές προσφύγων, κοινότητες μεταναστών, αλληλέγγυοι/ες και η ΚΕΕΡΦΑ διεκδικώντας να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι και οι δομές της πόλης για τους πρόσφυγες.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: “Υπάρχουν πολλά άδεια ξενοδοχεία και κτίρια που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, τα οποία το κράτος και οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αξιοπρεπή και μόνιμη διαμονή των προσφύγων εντός του οικιστικού ιστού. Τα προσφυγόπουλα πρέπει να εγγραφούν στα δημόσια σχολεία και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής τους το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των προσφύγων στα νοσοκομεία και να δημιουργήσει μόνιμες δομές ιατρικής φροντίδας σε όλα τα κέντρα. Όλοι οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες πρέπει να εφοδιαστούν με εξάμηνη βεβαίωση παραμονής, η οποία να ανανεώνεται για όσο χρειαστεί, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος του 2011, και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα κατάθεσης τόσο της αίτησης ασύλου όσο και της αντίστοιχης οικογενειακής επανένωσης στους χώρους διαμονής τους”.

Kινητοποίηση φορέων για το προσφυγικό στο Δήμο Αθηναίων την Πέμπτη 9 ΙουνίουΗ Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση για το προσφυγικό στις 9 Ιουνίου. Αντιτασσόμαστε στις ρητορικές μίσους και στις εκφράσεις τους από τους μόνιμους υποστηρικτές του συστήματος, τις φασιστικές οργανώσεις και τα παρακλάδια τους.
Δεν θα επιτρέψουμε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές.

Απαιτούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα στο άσυλο, τη στέγαση, τη μετακίνηση, την υγεία και την εκπαίδευση των προσφύγων –μεταναστών. Δηλαδή τα θεμελιώδη και τα αυτονόητα σύμφωνα με όλες τις συνθήκες και τις διακηρύξεις του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια”.

Επίσης η ΚΕΕΡΦΑ σχολιάζει μεταξύ άλλων: “Η εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό σήμανε 1030 πνιγμένους σε μία βδομάδα. Σήμανε κρατήσεις στα hot spots και απελάσεις, σημαίνει γκετοποίηση με στρατόπεδα απομονωμένα από τον αστικό ιστό, ελεγχόμενα και κλειστά, με απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Κόντρα στις ρητορικές μίσους δεν θα επιτρέψουμε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές μας”.

Οι φορείς που μέχρι αυτή τη στιγμή καλούν, είναι: Δημοτικές Κινήσεις, ΟΕΝΓΕ, B’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αθηνά», Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Λαϊκό, Σύλλογος ΣΕΥΠ ΕΟΠΠΥ-ΠΕΔΥ, Συντονιστικό σωματείων και φορέων Αμπελοκήπων, Συνέλευση City Plaza, Φιλοξενία προσφύγων στο 5ο Λύκειο Αθηνών, Φοιτητικοί σύλλογοι, Κοινότητες μεταναστών, Επιτροπή προσφύγων από Ελληνικό, Ελαιώνα, Πειραιά, Σκαραμαγκά, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος