Τίτλοι Περιφέρειας 13-6-16 (audio)

Οι κυριότερες ειδήσεις της περιφέρειας σε τίτλους.

Κέρκυρα

Διακοπές ηλεκτροδότησης και πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα στην πόλη της Κέρκυρας από την έντονη καταιγίδα.

Χανιά

Την ένταξη περιοχών όπως το Ελαφονήσι, ο Μπάλος και η Γραμβούσα στο Υπερταμείο σχολίασε ο δήμαρχος Κισάμου στην ΕΡΤ Χανίων. «Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει περιοχές, με τους πολίτες, με την τοπική κοινωνία απέναντί του», τόνισε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον υπουργό Οικονομίας να δοθεί τέλος στις απόπειρες λειτουργίας λατομείου γύψου στην περιοχή Στόμιο Ελαφονησίου.

Κομοτηνή

Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, τόνισε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιάννης Μουσουλίδης, με αφορμή φήμες για στασιμότητα. Κάλεσε, ωστόσο, να είναι κοντά στην ΕΝΚΛΩ η τοπική κοινωνία.

Κοζάνη

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την προσβολή του τρέχοντος διαγωνισμού προσλήψεων της ΔΕΗ θα στραφούν οικισμοί της Φλώρινας και της Κοζάνης που εθίγησαν από την πρόσφατη απόφαση της επιχείρησης, βάσει της οποίας υποβιβάζονται από την Α΄ στην Β΄ Ζώνη.

Πάτρα

Τον Μάρτιο του 2017 θα ολοκληρωθεί η Πατρών – Κορίνθου, είπε από την Πάτρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ το καλοκαίρι θα δημοπρατηθεί το 50% της Πατρών – Πύργου.

Καλαμάτα

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα λόγω της δυναμικής παρουσίας μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης και πολιτών της Καλαμάτας και με ισχυρή αστυνομική δύναμη, χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, η ομιλία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ρόδος

Αποδεκτή έγινε από τη δημοτική αρχή του Μπόντρουμ η πρόταση του δημάρχου Κω Γιώργου Κυρίτση, τόσο για τη δημιουργία τουριστικής ζώνης που θα περιλαμβάνει τους δύο δήμους και την ευρύτερη περιοχή, όσο και για την ανάσχεση των αφίξεων μεταναστών, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο αντιπροσωπείες στο δημαρχείο της Αλικαρνασσού.

Λάρισα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων του δήμου Τεμπών για τη λειτουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή. Συνεδριάζει εκτάκτως, για δεύτερη φορά, για το θέμα το δημοτικό συμβούλιο.

Καβάλα

Η σχεδιαζόμενη μετεγκατάσταση των 250 προσφύγων από τα αντίσκηνα της Άσπρης Άμμου σε κτίρια του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου» προκαλεί αντιπαραθέσεις στην Kαβάλα.

Πύργος

Δουλειά για τους πρόσφυγες και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά τους, είναι οι νέες δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσαν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, από τον προσφυγικό καταυλισμό Μυρσίνης.

Ηράκλειο

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έναν μήνα, η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής των νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2016-2017, στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου.

Καρδίτσα

Με το σύνθημα «Βοηθώ», ο δήμος Καρδίτσας και η Ομάδα Έργου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης καλούν τους γονείς και τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων να δωρίσουν τα σχολικά βοηθήματα όλων των μαθημάτων που δε χρειάζονται πλέον.

Φλώρινα

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αποκεντρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου» διοργανώνει στη Φλώρινα το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ζάκυνθος

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στην Κεφαλονιά, με συλλήψεις τεσσάρων βασικών στελεχών, εκ των οποίων και ένας 36χρονος εποχικός πυροσβέστης, με κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 34 ακόμη ημεδαποί και αλλοδαποί, ως χρήστες.

Ορεστιάδα

Εναλλακτική λύση για τις εκτάσεις του Έβρου στις οποίες δεν καλλιεργούνται τα συνηθισμένα αγροτικά προϊόντα, αποτελεί η κλωστική κάνναβη. Οι προοπτικές της καλλιέργειας, σε συνδυασμό με τη χρήση των προϊόντων της σε μονωτικά υλικά για εξοικονόμηση ενέργειας, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε στην Ορεστιάδα το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ιωάννινα

Θετικά γνωμοδότησε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων για την μελέτη αναστήλωσης της Γέφυρας της Πλάκας, που κατέρρευσε την 1η Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις στην Ήπειρο.

Τρίπολη

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της Ελληνικής Περιφέρειας, συμπληρώνοντας φέτος 25 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό της χώρας. Από 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου η φετινή διοργάνωση.

Σέρρες

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Ζιντζιρλί Τζαμί η έκθεση του διεθνούς Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη.

Βόλος

Σήμερα η τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος jetski στον Βόλο. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν εντός αλλά και εκτός Παγασητικού με έδρα την ακτή των Αλυκών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος