ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Ακριβό το αντίτιμο για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων από το Υπερταμείο! (audio)

Τις δυνατότητες παραχωρήσεων ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, προς τον Δήμο Χανίων διερεύνησε χθες ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη συνάντηση, που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε., Γεώργιο Τερζάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Πλατσιδάκης, εκ μέρους του Συλλόγου “Φίλοι Ιστορικού Αρχείου Κρήτης”, συνεργάτες του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, και η βουλευτής, Βάλια Βαγιωνάκη. Προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή είναι η παραχώρηση από το υπερταμείο σημαντικών ακινήτων που κρίνονται αναγκαία για την εγκατάσταση ζωτικών υπηρεσιών και φορέων των Χανίων, ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας. Ο κ. Βάμβουκας, ήθελε να επαναφέρει την παραχώρηση του κτιρίου του Παλιού Ψυγείου, προκειμένου να εγκατασταθεί το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης.

ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Ακριβό το αντίτιμο για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων από το Υπερταμείο! (audio)

Το ιστορικό κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και, επομένως, θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να αξιοποιηθεί. Με τη δημιουργία του υπερταμείου, αλλάζει άρδην ο χάρτης των παραχωρήσεων γενικότερα, τόνισε ο κ. Βάμβουκας, αφού θα καταβάλλεται υψηλό αντίτιμο για τις παραχωρήσεις. Ο Δήμαρχος ζήτησε επίσης να δοθεί το «πράσινο φως» για τη μεταφορά του εκθεσιακού αρχείου του Πολεμικού Μουσείο στο Φρούριο Κούλε. Παράλληλα, θα αναζητηθούν οι πόροι για την ανακατασκευή του μουσείου – οι ιταλικοί στρατώνες- που βρίσκεται στην καρδιά των Χανίων στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, αφού πρώτα εκχωρηθεί –έναντι τιμήματος- στον Δήμο.

ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Ακριβό το αντίτιμο για την παραχώρηση δημόσιων κτιρίων από το Υπερταμείο! (audio)

Σε ότι αφορά την χρήση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τμήματος του παλιού ψυχιατρείου για τη φιλοξενία προσφύγων, ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η δυναμική της μονάδας δεν θα ξεπερνά τα 300 άτομα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε μικρό αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Τάσος Βάμβουκας:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος