Κέρκυρα: Στις εγκαταστάσεις του “Governor” η αντιπεριφερειάρχης

Τις εγκαταστάσεις της οικογένειας Δαφνή που παράγει το βραβευμένο ελαιόλαδο “The Governor” στον Άγιο Ματθαίο επισκέφθηκε χθες το απόγευμα η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Ν. Πανδή συνοδευόμενη από την περιφ. Σύμβουλο κ. Μαρίνα Μοσχάτ και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ κ. Νίκο Κορακιανίτη.

Η Αντιπεριφερειάχης της Κέρκυρας συνεχάρη τους αδελφούς Δαφνή για την πρόσφατη διάκριση του ελαιολάδου τους ως το κορυφαίο ελαιόλαδο στον κόσμο σε βαθμό συγκέντρωσης ελαιοκανθάλης, στα πλαίσια του διαγωνισμού “OLYMPIA AWARDS 2016 Health & Nutrition”.

Επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους του ελαιοτριβείου και ενημερώθηκαν από τους αδελφούς Σπύρο και Γιώργο Δαφνή για τον τρόπο επεξεργασίας του ελαιοκάρπου ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το πολυβραβευμένο ελαιόλαδο με τη μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά.

Η κ. Πανδή εξέφρασε την διάθεση η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, να στηρίξει την πρόταση των αδελφών Δαφνή για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για την ποιότητα του ελαιολάδου στην Κέρκυρα και επεσήμανε ότι τέτοιες προσπάθειες ανοίγουν το δρόμο και σε άλλους Κερκυραίους ελαιοκαλλιεργητές για την παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας:

«Έχετε αναδείξει», υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης, «με τον καλύτερο τρόπο το Κερκυραϊκό ελαιόλαδο το οποίο πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά για τις ευεργετικές του ιδιότητες και έχετε αποδείξει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης των προϊόντων του Κερκυραϊκού ελαιώνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος