Ορεστιάδα: Τα 27 «κλείνει» η ΔΕΡΤΟ – Ειδική επετειακή εκπομπή

Τα 27 χρόνια παρουσίας στην περιοχή συμπληρώνει φέτος το δημοτικό Ραδιόφωνο Ορεστιάδας. Το πρώτο σήμα του, εξέπεμψε τον Μάιο του 1989 από το στούντιο του υδραγωγείου της πόλης, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1992, δημιουργήθηκε και η δημοτική τηλεόραση, όταν οι εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν στο κέντρο της πόλης , όπου λειτουργεί έως σήμερα.
Την ιδέα που συνέλαβε τότε μία ομάδα νέων και πρότεινε στη δημοτική αρχή, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βαρσάμης Βαρσμακίδης, ενώ κατά τη διάρκεια των 27 ετών της πορείας της επιχείρησης, εργάστηκαν σε αυτήν περισσότερα από 80 άτομα, ως δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, εκφωνητές, τεχνικοί και καμεραμάν.

Σε ειδική εορταστική εκπομπή που μαγνητοσκοπήθηκε εχθές το βράδυ, αφιερωμένη στην Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας-Τηελόρασης (ΔΕΡΤΟ), πλήθος καλεσμένων από παλαιούς και νέους συνεργάτες της, εκπρόσωποι φορέων συλλόγων και δημοτικοί σύμβουλοι παρακολούθησαν αποσπάσματα από τις πρώτες αλλά και μετέπειτα ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και να ακούσουν την εμπειρία τους όπως τη βίωσαν οι πρωτεργάτες του ιδιαίτερα μοναδικού και πρωτότυπου για την εποχή εγχειρήματος. «Δώσαμε δουλειά σε πολλά νέα παιδιά αν και η λειτουργία του ραδιοφώνου αρχικά κρίθηκε παράνομη. Σήμερα είδα πολλούς από τους εργαζομένους οι οποίοι ήρθαν και με χαιρέτισαν και αυτό μου έδωσε μεγάλη ηθική ικανοποίηση» είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Βαρσαμακίδης. «Η δημοτική ραδιοτηλεόραση ήταν και είναι ένα μεγάλο σχολείο, μετά από την ΕΡΑ και συνέβαλλε στο να ακούει και να βλέπει σωστά ο ακροατής και ο τηλεθεατής της περιοχής» σημείωσε η Βικτωρία Τσονίδου, μία εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών του δημοτικού ραδιοφώνου.

Τέλος, η διευθύντρια της ΔΕΡΤΟ, Βέρα Μαυρίδου υπογράμμισε ότι «τελικά τα οφέλη από τη λειτουργία της επιχείρησης, αποδείχθηκε από τη μεγάλη της πορεία ότι είναι πολλαπλά, διατήρησε και διατηρεί το ρόλο της να ενημερώνει και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους κατοίκους της περιοχής. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σύντομα από τη Δημοτική Τηλεόραση.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ- Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος