Στην Αθήνα σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν

Στην Αθήνα αναμένεται την Παρασκευή ο ΓΓ του ΟΗΕ ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί στις 20.15 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο Π. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα στις στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με πρόσφυγες, εθελοντές και τις τοπικές αρχές.

Στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας ο Μπαν Κι Μουν

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα επισκεφθεί το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, που παρέχει ιατρικές, νομικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Θα συναντηθεί με τον Στέλιο Ζαββό, πρόεδρο της οργάνωσης «Solidarity Now» που χρηματοδοτεί το Κέντρο, με μέλη του ΔΣ της οργάνωσης, με εργαζόμενους και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας έχει παράσχει, από το 2014 έως σήμερα, δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 40.000 άτομα.

Εξοργισμένοι οι Ουκρανοί από τις δηλώσεις του ΓΓ

Την ίδια ώρα, η Ουκρανία εμφανίζεται εξοργισμένη μετά τα σχόλια του ΓΓ του ΟΗΕ για τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ρωσία, στις προσπάθειες να τερματιστούν ένοπλες συρράξεις και δεν θεωρεί πλέον ότι ο Μπαν Γκι Μούν διαθέτει οποιοδήποτε ηθικό κύρος.

«Τα δικαιώματα των προσφύγων πρέπει να προστατεύονται διαρκώς»

Λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα, με γραπτή δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του OHE επισημαίνει:

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας».

«Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη» προσθέτει ο Μπαν Κι Μουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος