Τραχανάς με απάκι, πιπεριές και γραβιέρα

Κι όμως, δεν είναι χειμωνιάτικο φαγητό. Είναι ό,τι πρέπει για ένα σπέσιαλ δείπνο δίπλα στη θάλασσα. Συνοδέψτε το με ένα καλό, ξηρό λευκό κρασί -του ταιριάζει πολύ. Τη συνταγή του τραχανά με απάκι, πιπεριές και γραβιέρα, γράφει στη “Ραδιοτηλεόραση” ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος.


Υλικά

  • 200 γραμμ. τραχανάς ξινός
  • 600 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμ. απάκι (καπνιστό χοιρινό φιλέτο) σε ψιλές φέτες
  • 100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 50 ml κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε ζεστό καθ’όλη την διάρκεια της εκτέλεσης της συνταγής.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το απάκι για 1-2 λεπτά, αφαιρούμε το απάκι και σοτάρουμε και τις πιπεριές για 2-3’,προσθέτουμε τον τραχανά και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί πλήρως.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό κάθε φορά, προσέχοντας πάντα να υπάρχει βρασμός. Συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα, και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό με το απάκι από πάνω και, αν το επιθυμούμε, τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Τραχανάς με απάκι, πιπεριές και γραβιέρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος