Διάλογος και προτάσεις για τα Κέντρα Πρόληψης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), το σωματείο των εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 23/6 όπου θα παρουσιάσει και τις προτάσεις του για τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι: “Το υπουργείο Υγείας, με την 2280/10.06.2016 επιστολή του γραφείου υπουργού, καλεί τους φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης, να ορίσουν εκπροσώπους σε ομάδα εργασίας σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο των Κέντρων Πρόληψης. Η πάλη της συλλογικότητάς μας για ριζική αλλαγή στην πρόληψη των εξαρτήσεων, έχοντας διανύσει μεγάλες και κακοτράχαλες αποστάσεις, αρχίζει να αποφέρει απτά αποτελέσματα.

Ο υπουργός Υγείας τήρησε τη σχετική δέσμευσή του, δίνοντας τη δυνατότητα για την ανάπτυξη ενός σοβαρού διαλόγου, πλέον, επί συγκεκριμένων προτάσεων και όχι εύκολων και αόριστων «απόψεων». Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου, αυτόνομου φορέα των ΚΠ, που θα νοιάζεται για την πρόληψη στην κοινότητα, θα φροντίζει αποκλειστικά για αυτή και τα ευρύτατα τοπικά δίκτυά της πανελλαδικά, συνεργαζόμενος ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους φορείς αντιμετώπισης της εξάρτησης: προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και με την ουσιαστική συμμετοχή τους”.

Tέλος το σωματείο επισημαίνει πως: “Τα επιχειρήματα της πρότασής μας καθώς και συγκριτικά στοιχεία του έργου των Κέντρων Πρόληψης κατά την τελευταία πενταετία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) και την επέτειο 20 χρόνων προσφοράς των λειτουργών πρόληψης στην κοινότητα, θα παρουσιάσουμε σε συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσουμε την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, ώρα 12 μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Κότσικα 4 – ύψος Πατησίων πλησίον ΟΤΕ)”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος