Βόλος: Εταιρεία διεκδικεί 18.449 ευρώ για εγκατάσταση wifi

Εταιρεία που είχε εγκαταστήσει ασύρματο δίκτυο στον πρώην δήμο Αρτέμιδας διεκδικεί από το δήμο Βόλου ποσό 18.449 ευρώ με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να καταθέσει ένσταση, με σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ειδικότερα η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «GENNET» κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Αρτέμιδας,  αιτούμενη την καταβολή του συνολικού ποσού των 18.449,50 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%), αποτελούντος συμφωνηθείσα αμοιβή παροχής υπηρεσιών και αξίας πωληθέντων υλικών και εξοπλισμού για την εκτέλεση έργου/προμήθειας υλικών και υπηρεσιών απεγκατάστασης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης εξοπλισμού στο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Αρτέμιδας (στη θέση Προφήτη Ηλία), δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5327/27-08-2010 καταρτισθείσας μεταξύ αυτής (GENNET Α.Ε.) και του Δήμου Αρτέμιδας σύμβασης απευθείας ανάθεσης για την παροχή υλικών και εργασιών στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου, η οποία (αγωγή) συζητήθηκε κατά την δικάσιμο της 06ης-11-2015.

Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την αγωγή,  κάνοντάς την δεκτή ως προς την επικουρική της βάση (αδικαιολόγητος πλουτισμός), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Βόλου (ως καθολικός διάδοχος του πρώην δήμου Αρτέμιδας) να καταβάλει στην προαναφερόμενη –ενάγουσα το αιτούμενο συνολικό ποσό των 18.449,50 €, συν το νόμιμο τόκο (ήτοι 6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ένσταση σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, καθώς ο δήμος Βόλου θα πρέπει να προβαίνει  στις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των συμφερόντων του και την αποφυγή πρόκλησης οικονομικής του ζημίας.

Επιπλέον η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου για ένα χρόνο, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 21.955,44 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 24%), σε εταιρία από τη Θεσσαλονίκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος