Μαρινόπουλος: Αλλαγή του Πτωχευτικού κώδικα ζήτησε το ΕΚΑ – Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους

Συνεχίζεται η κινητικότητα γύρω από το θέμα της εταιρίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και την τύχη των εργαζόμενων. Με ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Αθήνας, τάσσεται υπέρ των εργαζομένων και της αλλαγής του πτωχευτικού κώδικα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ενδιαφέρεται να προλάβει περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση των 12.000 εργαζομένων στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.

Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα, γεγονός που σημαίνει ότι οι απαιτήσεις των εργαζομένων θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών.

Δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και σε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση χρησιμοποιώντας κάθε μέσο”.

Eπίσης το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής, τονίζει: “Άλλη μια εταιρεία καταθέτει αίτηση στον Πτωχευτικό Κώδικα σύμφωνα με το Άρθρο 106β.

Άλλοι 12.000 εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ βρέθηκαν στον αέρα.

Τα επιχειρηματικά παιχνίδια πλέον είναι ο καθημερινός σχεδιασμός των κακών εργοδοτών, που όλο αυτό το χάος που επικρατεί στην χώρα μας το βλέπουν ως ευκαιρία για τα δικά τους συμφέροντα.

Επιτέλους, η κυβέρνηση ας αλλάξει τον Πτωχευτικό Κώδικα που θα διασφαλίζει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι των τραπεζών.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργάνων τους σε αυτή την μάχη”.

“Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει τον Πτωχευτικό Κώδικα προς όφελος των εργαζομένων διασφαλίζοντας τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους”, δηλώνει το εργατικό κέντρο Πάτρας (διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής του).

“Tο Εργατικό Κέντρο Δράμας παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα”. Στο Μαρινόπουλο εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και στη Δράμα δεκάδες, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνουν τα εύκολα θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών που παίζονται πάντα στις πλάτες των εργαζομένων”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: “μαζί με το Σωματείο και την ΟΙΥΕ, θα αγωνιστεί με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, την κανονική καταβολή των μισθών τους και την προστασία τους από τους «προστάτες» του τραπεζικού συστήματος”.

Yπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, εκδικάζεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση της εταιρείας για υπαγωγή στο προστατευτικό καθεστώς του πτωχευτικού κώδικα, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης και τη διάσωση της επιχείρησης.

Το πρωί επικράτησε ένταση έξω από τα κεντρικά γραφεία του Μαρινόπουλου, στον Άλιμο όταν εργαζόμενοι των σουπερ μάρκετ, άνοιξαν την κεντρική πόρτα των γραφείων της εταιρείας και για περίπου 10 λεπτά διαδήλωσαν στον προαύλιο χώρο.

Αίτημα των εργαζομένων να συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας ώστε να ενημερωθούν για όσα σχεδιάζει.

Παράλληλα, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι έξω από σούπερ μάρκετ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφοριες το θέμα “Μαρινόπουλος” βρισκεται στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων που έγιναν χθες αλλά και σήμερα στο Μαξίμου, υπο τον αντιπρόεδρο Γιαννη Δραγασάκη και τον υπουργό επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, οι οποίοι φέρονται νά έχουν αναλάβει τον συντονισμό των κινήσεων απο την πλερά της κυβέρνησης και του Μαξίμου.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Πηγές: ΕΚΑ, ΕΚΕΔΑ,ΕΥΚΔ, Α΄ Πρόγραμμα, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος