Τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης στο Τρίτο Πρόγραμμα

Το Τρίτο Πρόγραμμα φέρνει καθημερινά στους δέκτες των ακροατών του, μέσω του δικτύου της EBU (European Broadcasting Union), τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά μουσικά φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 4/7 (21:00), την Τρίτη 5/7 (13:00) και την Πέμπτη 7/7 (21:00), οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλες ορχήστρες και μικρά μουσικά σύνολα, σπουδαίους μαέστρους και διακεκριμένους σολίστες απ’ όλο τον κόσμο, να ερμηνεύουν συμφωνική, χορωδιακή, θρησκευτική και μπαρόκ μουσική, κοντσέρτα, λίντερ, μουσική δωματίου και σύγχρονα έργα, σ’ ένα ζηλευτό και ποικίλο μωσαϊκό ρεπερτορίου, επιλογών και ερμηνειών.

Μεταδίδονται συναυλίες από τα περίφημα Proms (Promenade Concerts) του Λονδίνου, το ονομαστό Φεστιβάλ του Salzburg, το μοναδικό Φεστιβάλ του Bayreuth με όπερες του Wagner, το Φεστιβάλ Styriarte και τη Σουμπερτιάδα της Αυστρίας, το Verbier της Ελβετίας, καθώς και από γνωστά μουσικά φεστιβάλ της Γαλλίας, της Φινλανδίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Βουλγαρίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Εσθονίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Τσεχίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Λετονίας και άλλων χωρών της Ευρώπης.

Τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης στο Τρίτο Πρόγραμμα
H Martha Argerich

Ονόματα, όπως η Martha Argerich, o Λεωνίδας Καβάκος, o Daniel Barenboim, o Riccardo Muti, o Jordi Savall, o Ricardo Chailly, ο Bryn Terfel, o Valery Gergiev, η Natalie Dessay, ο Charles Dutoit και ορχήστρες όπως η Φιλαρμονική της Βιέννης, η Ορχήστρα του Gewandhaus της Λειψίας, η Συμφωνική του BBC, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Γαλλίας, η Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, η London Philharmonic, η Φιλαρμονική του Μονάχου, η Συμφωνική του Λονδίνου, η Ορχήστρα του Θεάτρου Μαριίνσκι, η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολλά γνωστά και σημαντικά σύνολα θα ακούγονται καθημερινά από τις συχνότητες του Τρίτου Προγράμματος, καθώς οι  μεταδόσεις προγραμματίζονται σε διάφορες ώρες της ημέρας, ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε φεστιβάλ, από νωρίς το πρωί, έως τα μεσάνυχτα.

Τα καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η αρχή των μεταδόσεων γίνεται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 9 το βράδυ, από το ιστορικό Φεστιβάλ του Aldeburgh της Μ. Βρετανίας και με μουσική των Ζαν Φιλίπ Ραμό και Μορίς Ραβέλ, που εμπνέονται από τη βουκολική μυθολογία («Δάφνις και Αίγλη» & «Δάφνις και Χλόη» αντίστοιχα).

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στη 1 το μεσημέρι, οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την περίφημη σολίστ πιάνου Μάρθα Άργκεριχ και τους συνεργάτες της από την Ελβετία. Επίσης, την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στις 9 το βράδυ, οι λάτρεις του είδους μπορούν να απολαύσουν από την Αυστρία την εντυπωσιακή σοπράνο Anna Netrebko και τον διάσημο πιανίστα Yefim Bronfman να συμπράττουν με την ιστορική Staatskapelle της Δρέσδης.

Παρουσίαση για το Τρίτο Πρόγραμμα: Αλεξάνδρα Γιαλίνη.

Info:

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος