Παραδοσιακή ομελέτα με γραβιέρα, πατάτα Νάξου και μπουκουνιές

Ο chef Στέλιος Κορρές ετοιμάζει για τη «Ραδιοτηλεόραση» παραδοσιακή ομελέτα με γραβιέρα Νάξου, πατάτες Νάξου και μπουκουνιές, το παραδοσιακό παστό χοιρινό του νησιού σε άρμη.

Αυτό το φαγητό το έφτιαχναν παλιά οι γυναίκες για τους άντρες που δούλευαν στα χωράφια, γιατί ήταν ένα φαγητό πλούσιο σε υλικά που βρίσκονταν σε κάθε κουζίνα. Η ομελέτα αυτή τους κρατούσε δυνατούς όλη μέρα στη δουλειά.

Υλικά για 6 άτομα 

  • 7 αυγά
  • 1 κιλό πατάτες
  • 300 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα (Νάξου)
  • 400 γραμμ. μπουκουνιές (παραδοσιακό παστό χοιρινό Νάξου σε άρμη)
  • 200 γραμμ. ντοματίνια
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε.
  2. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε ελαφριά και βάζουμε λίγη ρίγανη.
  3. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις μπουκουνιές και τα αφήνουμε όλα για 3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά που τα έχουμε αλατίσει ελαφριά.
  5. Μόλις αρχίσει και ψήνεται το αυγό, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε 5 λεπτά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Tip: Τη συγκεκριμένη ομελέτα δεν τη γυρνάμε.


*O Στέλιος Κορρές είναι executive chef και δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις εστίασης στη Νάξο.

Παραδοσιακή ομελέτα με γραβιέρα, πατάτα Νάξου και μπουκουνιές

Στα βάζα είναι οι μπουκουνιές, δηλαδή το παραδοσιακό παστό χοιρινό Νάξου σε άρμη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος