Διεθνής ημέρα δράσης για τους λιμενεργάτες η 7η Ιουλίου

Ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια και στις ναυτιλιακές – μεταφορικές εταιρίες, συντονισμένες δράσεις από τους λιμενεργάτες, είναι η Πέμπτη 9 Ιουλίου. Αυτό διότι η συγκεκριμένη ημέρα, είναι η διεθνής ημέρα δράσης του συγκεκριμένου κλάδου. Σε εξέλιξη βρίσκεται διεθνής καμπάνια.

Διεθνής ημέρα δράσης για τους λιμενεργάτες η 7η ΙουλίουΌπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: “Tα λιμάνια είναι επικίνδυνοι χώροι εργασίας. οι εργοδότες θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να τα κάνουν ασφαλείς χώρους εργασίας.

• Oι θέσεις εργασίας μας είναι συχνά επισφαλής και εμείς θέλoυμε ασφάλεια για τις οικογένειες μας

• Τα σωματεία μας δέχονται συχνά επιθέσεις από εργοδότες και κυβερνήσεις που επιδιώκουν να μειώνουν τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας μας.

• Οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες πρέπει να σέβονται τα διεθνή πρότυπα εργασίας σε όλες τις χώρες εξίσου.

• Η αυτοματοποίηση είναι μια σοβαρή απειλή για τις δουλείες μας και ορισμένοι εργοδότες το χρησιμοποιούν ως στρατηγική επιλογή για να αποδυναμώσουν τα σωματεία

• Ορισμένες κυβερνήσεις προσπαθούν να καταστρέψουν τα νομικά μας δικαιώματα στην εργασία

Διεθνής ημέρα δράσης για τους λιμενεργάτες η 7η ΙουλίουΟι θέσεις εργασίας μας είναι καθοριστικές για την παγκόσμια οικονομία.  Χωρίς τη δουλειά μας, τα φορτία δεν θα μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο – βασικά προϊόντα όπως το φαγητό σας, τα αυτοκίνητα σας, τα έπιπλα σας, τα καύσιμα σας κ.τ.λ. – δεν θα είναι διαθέσιμα.

Δεν θα αφήσουμε αυτές τις επιθέσεις να συνεχιστούν.  Τα συνδικάτα των λιμενεργατών σε όλο τον το κόσμο αντεπιτίθενται. Ζητάμε:

• Η κοινή γνώμη να στηρίξει την εκστρατεία μας για σεβασμό και αξιοπρέπεια

• Οι εργοδότες να σταματήσουν τις επιθέσεις και να ξεκινήσουν διάλογο με τα συνδικάτα μας για να γίνουν ουσιαστικές συμφωνίες

• Οι κυβερνήσεις να προστατεύουν τους εργαζόμενους αντί τις επιχειρήσεις”.

Διεθνής ημέρα δράσης για τους λιμενεργάτες η 7η ΙουλίουKαι στην Ελλάδα η Ένωμη Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε ανακοίνωσή τους, διαβάστε την ΕΔΩ. Επίσης η ΟΜΥΛΕ αναφέρει ότι: “Το IDC από κοινού με το ITF, ορίζοντας  την 7 Ιουλίου  μέρα μνήμης και αγώνα για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικό ατύχημα” και καλεί σε δράσεις στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ (διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής της).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος